Annons:

Axelsson (MP):

Caroline Axelsson menar att det nu räcker med "dynga" från Anneli Jakobsson.

Axelsson (MP): "Nu räcker det med dynga från Jakobsson"

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson menar att det är mer bråk på AL-skolan än Vimarskolan – trots att kommunens statistik visar något helt annat. Nu reagerar miljöpartisten Caroline Axelsson.
– Nu räcker det med dynga från Anneli Jakobsson, säger hon.

Annons:

Anneli Jakobsson (SD) anser att det är mer bråk på Astrid Lindgrens skola än Vimarskolan och baserar det på att det går fler utrikes födda elever på AL. 

Men kommunens statistik över incidentrapporter visar en annan verklighet.

– Jag tycker det är bättre att samla fakta från de kontakter jag har genom samtal med föräldrar och elever än att gå på siffror och statistik, skriver Jakobsson i ett mejl till Dagens Vimmerby. 

Hennes uttalanden får Caroline Axelsson (MP) att gå i taket.

– Hon kan inte veta ett smack om hur en skola fungerar, efter att ha pratat med EN elev. Det är som att jag skulle uttala mig om hur kostenheten fungerar efter att ha pratat med en person som ätit deras mat! Hon far med osanning och det är då sannerligen inte första gången denna så kallade politiker tar lösryckta idéer ur luften och gör dem till sina egna sanningar. Ta den fantastiska idén om att unga tjejer ska ha bacon i trosorna. För att på så sätt undgå våldtäkt. Säger du sådant och tror på det är du inte så lite verklighetsfrånvänd, skriver Caroline Axelsson i ett mejl till Dagens Vimmerby.

"Borde granska sin historia"

Miljöpartisten menar att det är "idiotiskt" att basera sina kunskaper på hörsägen från bekanta. 

– Anneli menar att segregation är roten till det onda, de många incidenter som hon drömt ihop förekommer på AL. Men i näst andetag vill hon ha fler förberedelseklasser. Det är ju det som är segregation! Nej, vi som vill att alla ska kunna umgås och jobba tillsammans i skolan säger nej till detta. Ju fortare en invandrad elev kan komma in i en vanlig klass desto bättre. Det är ju där de lär sig språket och de sociala spelregler som gäller. 

Axelsson skriver att hon som lärare och miljöpartist på en av de mest invandrartäta skolorna i länet, Albäcksskolan i Hultsfred, inte kan stå ut med att lögner sprids om elever baserat på deras ursprung. 

– SD borde granska sin egen historia lite mer ingående. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt