Annons:

Polisen skeptisk – men oenig kommunstyrelse vill se kameraövervakning

Allianspartierna röstade för Sverigedemokraternas motion. Foto: Pixabay

Polisen skeptisk – men oenig kommunstyrelse vill se kameraövervakning

Polisen tror inte på kameraövervakning i Vimmerby som en del av brottsbekämpningen. Det gör däremot kommunstyrelsen som i går gav positivt besked till Sverigedemokraternas förslag.

Annons:

Kommunstyrelsen var oenig i beslutet – och den borgerliga sidan med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna röstade för. Socialdemokraterna och Vänsterparitet röstade emot.

Förslaget innebär att kommunen i samråd med Polisen utreder förutsättningarna för kameraövervakning och att Vimmerby kommun ska ansöka om att få sätta upp kameror på de platser som Polisen anser lämpliga. 

Problemet är att Polisen i Vimmerby inte tror på kameraövervakning.

– Polisen säger att brottsligheten inte är tillräckligt stor för att det ska vara befogat, men tryggheten är en viktig fråga för många medborgare och vi tycker att det är värt att pröva.

Nej till att övervaka hela centrum

Ansökningar om kameraövervakning prövas av Länsstyrelsen.

– Vi får se vad det leder till. Jag tror att det kan ha effekt när det gäller stölder i butiker där man kan se personer och eventuellt registreringsnummer. Kameror finns lite överallt så jag ser inte integritetsfrågan som något bekymmer. Sedan ska det finnas information om att det finns kameror.

Vid samma möte sa kommunstyrelsen nej till ett förslag om att kameraövervaka hela centrum.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt