Annons:

Jacob Kant vill att brukarna inom daglig verksamhet ska få samma villkor.

Kants förslag: "Ge dem samma villkor"

Vänsterpartiets nya fullmäktigeledamot Jacob Kant har skrivit en motion till kommunfullmäktige. Han föreslår att alla som arbetat inom daglig verksamhet i Vimmerby kommun också ska erbjudas en gåva efter 25 års arbete.

Annons:

I motionen skriver Jacob Kant (V) att "kommunen som arbetsgivare uppmärksammar 25 års anställning med en gåva till den medarbetare som uppnått denna distingerade tjänstgöring inom kommunens verksamhet. En av de verksamheter som kommunen driver och ansvarar för är den dagliga verksamheten som är huvudsaklig sysselsättning för ungefär ett 40-tal personer med funktionsvariation i enlighet med LSS, personer som har en intellektuell funktionsnedsättning, autism eller som har fått en hjärnskada i vuxen ålder". 

Ett sätt att uppnå målsättningen att personer med funktionsnedsättningar ska få det stöd som behövs för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt skulle vara att inkludera brukarna i den grupp som belönas med minnesgåva efter en lång delaktighet i den dagliga verksamheten, menar Jacob Kant. 

"Det skulle ytterligare stärka brukarnas känsla av prestation och självutveckling", skriver han.

Görs på andra ställen

Vidare skriver vänsterpartisten att "de som deltar i daglig verksamhet har visserligen inget formellt anställningsförhållande, men verksamheten ska efterlikna den ordinarier arbetsmarknaden i den mån de går. Ett sätt att visa uppskattning och främja delaktigheten i samhället för de som deltar i daglig verksamhet vore att inkludera även deltagare inom daglig verksamhet bland dem inom kommunen som kan få en minnesgåva efter 25 års arbete. Detta görs bland annat i Sundsvall och Göteborg och beslutades nyligen om i Uppsala". 

Vänsterpartiet föreslår nu fullmäktige att besluta att alla som arbetat inom daglig verksamhet i kommunen ska erbjudas en gåva efter 25 års arbete, på samma villkor som kommunens övriga anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt