Annons:

Vänsterpartisten Jacob Kants motion ser ut att bli verklighet. Foto: Ossian Mathiasson

Seger för vänsterpartisten – gåvor ska bli verklighet

Efter 25 år får de som arbetar i kommunen en gåva. Det har inte gällt personer inom daglig verksamhet tidigare – men kommunstyrelsen ställer sig nu bakom Jacob Kants (V) motion.

Annons:

Det var i oktober förra året som Jacob Kant (V) föreslog att även de inom daglig verksamhet ska få en gåva efter 25 års anställning i kommunens tjänst.

"En av de verksamheter som kommunen driver och ansvarar för är den dagliga verksamheten som är huvudsaklig sysselsättning för ungefär ett 40-tal personer med funktionsvariation i enlighet med LSS, personer som har en intellektuell funktionsnedsättning, autism eller som har fått en hjärnskada i vuxen ålder. Ett sätt att uppnå målsättningen att personer med funktionsnedsättningar ska få det stöd som behövs för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt skulle vara att inkludera brukarna i den grupp som belönas med minnesgåva efter en lång delaktighet i den dagliga verksamheten", skrev Kant i motionen.

Socialnämnden var tveksam till förslaget, men kommunstyrelsen hade en annan uppfattning. Först ville majoriteten anse motionen besvarad. Efter en ajournering ändrade man sig – och till slut var kommunstyrelsen helt enig om att bifalla motionen och gå vidare med den till kommunfullmäktige.

– Det tycker vi är bra eftersom det betonar allas lika värda, säger Helen Nilsson (S), oppositionsråd.

– Socialnämnden har gjort nya rutiner och uppvaktar de som jobbar men även om man redan har börjat blev förslaget bifall, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt