Annons:

INN om miljardaffären: ”Kommer ta kontakt så fort som möjligt”

En del av det här området omfattas av det markanvisningsavtal kommunen slutit med Näckström Fastigheter AB. Karta: Vimmerby kommun

INN om miljardaffären: ”Kommer ta kontakt så fort som möjligt”

Aleris Omsorg, med planer på att bygga ny fastighet för sin verksamhet i Vimmerby, har köpts upp av Ambea. Hur det påverkar verksamheterna i Vimmerby är oklart.
– Jag hoppas att det blir en stabilare verksamhet i Vimmerby, säger blivande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

Att Aleris själva inte är särskilt intresserat av Nybble längre kunde Dagens Vimmerby berätta för några veckor sedan. Planerna på ett behandlingshem har väckt ramaskri i det intilliggande bostadsområdet Kohagen och så här sa kommunikationschefen till DV för en knapp vecka sedan:

– Det är inte längre vårt huvudalternativ, men det är inte heller totalt avskrivet. Vi har andra alternativ i Vimmerby som är mer aktuella för oss, säger Henrik Kennedy.

"Vet inte vad det betyder"

I går kom beskedet att Aleris Omsorg, med tre olika verksamheter i Vimmerby, säljs till Ambea (före detta Carema). Beloppet ligger på hela 2,6 miljarder kronor. DV har sökt företrädare för både Aleris och Ambea, men utan resultat.

Det tillträdande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) säger såhär:

– Jag vet inte vad det betyder, utan jag har bara läst om det. Det är intressant och man hoppas ju på att det blir en stabilare verksamhet i Vimmerby nu.

Så ser avtalet ut

Vimmerby kommun har ett markanvisningsavtal med ett fastighetsbolag, Näckström Fastigheter, som Aleris tänkt anlita för byggnation av själva fastigheten. Fastighetsbolaget har rätt till tomten i Nybble i tre månader efter att detaljplanen vunnit laga kraft.

– Jag vet inte om försäljningen har någon effekt för markanvisningsavtalet och för mig kom det här som en överraskning. Det kanske är på grund av detta som beslut för Vimmerby har dragit ut på tiden. I dagsläget kan jag inte säga mer, men de nya ägarna är väl bra.

Hur agerar kommunen nu?

– Vi kommer ta kontakt så fort som möjligt, det här är jätteviktigt för oss och vi behöver kolla närmare på de här. Vi bevakar frågan och ska undersöka om avtalet följer med i försäljningen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt