Annons:

Så går tankarna i Gullringen inför valet

I morgon säger Vimmerbys medborgare sitt om framtiden för Brännebro skola i Gullringen. Foto: Vimmerby kommun

Så går tankarna i Gullringen inför valet

Inför söndagens folkomröstningen har Dagens Vimmerby tagit tempen på en av de mest engagerade i frågan på respektive ort. Alla tre har fått samma frågor och tvåa ut i miniserien är Pernilla Emilsson från Gullringen.

Annons:

Hur är stämningen i Gullringen inför valet?

– Det pratas väldigt mycket skola nu. Jag var och handlade nu och alla pratade om skolan. Det är väldigt stora förhoppningar och folk följer förtidsröstningen och tror på högt valdeltagande. Det känns positivt och alla hoppas på att rädda skolorna. Jag hoppas också att valet blir ett statement om att titta på kommunens ekonomi som helhet, och att inte allt ska ligga på skolan.

Vad tror du om valresultatet?

– Jag tror på högt valdeltagande och övervikt för B. Det vore inte otroligt om fler än 70 röstade och jag tror att många är mer motiverade att rösta om skolorna än i allmänna val.  Jag tror att minst 50 procent röstar på alternativ B, cirka tio att de inte vet och resten på A.

Vilket valresultat tror du krävs för att majoriteten ska behålla skolorna?

– Kommer vi upp över 50 procent är det väldigt svårt att sopa det här under matten. Det skulle bli ramaskri om de kör över oss och i så fall tror jag att det kan blir ett krav på nyval. De diskussionerna finns och folk är väldigt peppade nu.  

Hur stor bedömer du att uppslutningen för alternativ B är i Gullringen?

– Jag har inte hört något som vill rösta A här. Det är ett stort engagemang. Kanske att någon S-politiker i bygden röstar A.

Vilken betydelse tror du att frågan har för Gullringens framtid?

– Stor betydelse. En bygd behöver vissa stöttepelare: skola, omsorg och en affär. Ska folk skjutsa barn och hämta dem så blir det man handlar på andra ställen och affären kan försvinna. Då blir det svårare för äldre att bo här också. Jag tror att Gullringen kommer att utarmas.

Hur skulle du sammanfatta tiden i bygden sedan den 31 mars?

– Intensivt. Det har varit på tapeten nästan hela tiden och det går knappt gå ut utan att prata om skolan. Var man än visar sig så pratas det om skolan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt