Annons:

BESKEDET FRÅN C: SLÄPPER FRAM LÖFVEN SOM STATSMINISTER

Centerpartiets partiledare Annie Lööf lämnade beskedet på en presskonferens i dag. Foto: Pressbild

BESKEDET FRÅN C: SLÄPPER FRAM LÖFVEN SOM STATSMINISTER

Efter nästan ett halvår sedan valet har Centerpartiet nu bestämt sig. Partiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister. Det meddelade partiledaren Annie Lööf på en presskonferens som startade runt halv fyra i dag.

Annons:

Centerpartiet har suttit på nyckeln i den utdragna regeringsutbildningen. Nu har partiet hittat en uppgörelse med Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet som man kan godta och partiet kommer att släppa fram Löfven som statsminister. 

På presskonferensen höll Annie Lööf ett långt anförande om både bakgrunden till beslutet och de delar av förhandlingen som Centerpartiet är mest nöjt med. Det handlar om skattelättnader för företag, en grön skatteväxling, förbättrad landsbygdspolitik och garanterad valfrihet inom välfärden. 

– Vi ska återställa den kraftiga vänstersväng som gjordes under förra mandatperioden. Man gick i helt fel riktning gällande valfriheten i välfärden och det bryts nu helt. Det blir en rejäl sväng, säger Annie Lööf.  

I och med beskedet står Centerpartiet fast vid sitt löfte om att hålla borta SD från makten. 

– Vi har idag landat i ett ja till en lösning som innebär att SD:s röster inte avgör en budget eller andra viktiga beslut, samt att Väsnterpartiets hålls utanför samt en liberal reformpolitik, säger Lööf. 

Målet är att budgetsamarbetet mellan de fyra partierna kommer att vara över hela mandatperioden. I morgon fattar Centerparitets partiråd definitivt beslut i frågan och på söndag är det Liberalernas tur. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt