Annons:

Nazisterna störde Lööfs tal i Almedalen:

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen störde centerledaren Annie Lööfs tal i Almedalen.

Nazisterna störde Lööfs tal i Almedalen: "Aldrig varit med om något liknande"

Nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, störde centerledaren Annie Lööfs tal i Almedalen. Ingela Nilsson Nachtweij (C) var på plats tillsammans med andra centerpartister från Vimmerby.
– Det kändes väldigt obehagligt, säger Nilsson Nachtweij.

Annons:

Nordiska Motståndsrörelsen, en våldsbejakande och förintelseförnekande, nazistisk organisation störde Centerpartiets partiledare Annie Lööf under hennes tal i Almedalen. Ingela Nilsson Nachtweij, oppositionsråd i Vimmerby, fanns på plats för att lyssna på sin partiledare.

– Hon inledde med att markera mot nazism och då började de att väsnas och störas. De fortsatte sedan att störa henne när hon pratade om molotovcocktails och attacken mot judiska föreningen i Göteborg. Då riktade hon kommentarer mot dem om att de inte skulle störa demokratin. De fortsatte att väsnas, så alla tyckte det var obehagligt. Vi kan lyssna på dem en stund, sa Annie då. Då blev de tysta och det blev väldigt effektfullt, säger Ingela Nilsson Nachtweij. 

Bland annat skrek den nazistiska organisationen "Folkförrädare" mot centerledaren. 

– Det var en ganska ovanlig upplevelse. Hon höll sitt tal planenligt och redde ut det väldigt skickligt, men det kändes väldigt obehagligt och märkligt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker inte att det var otäckt, det var aldrig hotfullt så, men däremot var det bra att det tonades ned. Det är otrevligt att få vara med om det här. Men det var väldigt tydliga besked från Annie Lööf och alla andra som var där.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt