Annons:

INN: ”Ett oerhört tydligt resultat”

Skolvalet blev en stor framgång för Ingela Nilsson Nachtweij och hennes centerparti. Foto: Simon Henriksson

INN: ”Ett oerhört tydligt resultat”

Folkomröstningen slutade i en stor triumf för Centerpartiet och hela oppositionen. Nästan nio av tio av de drygt 6 500 personer som röstade i Skolvalet valde Alternativ B. – Jag vill tacka Vimmerbyborna för att de har gett ett så tydligt besked och det är att bevara de här tre enheterna, säger Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

86,65 procent valde alltså att rösta för att rädda skolorna. Resultatet kan inte ses som något annat än en utklassningsseger för oppositionen.

Centerpartiets Ingela Nilsson Nachtweij mottog förstås resultatet med glädje:

– Vi har känt ett väldigt stort stöd genom hela valrörelsen, men det är klart att jag känner mig lättad och glad i dag. Jag är inte förvånad.

Bara 9,3 procent röstade på majoritetens förslag.

– Det är ett oerhört tydligt resultat och en tydlig viljeyttring från medborgarna. Jag tycker inte att man kan uttrycka det mer tydligt. Ett bra sätt att kommunicera med politiker är via röstsedeln och det har Vimmerbyborna gjort.

”Fantastiskt”

Även om valet är över väntar en intensiv och mycket spännande vecka i Vimmerbypolitiken.

Redan i kväll har majoriteten kallat till presskonferens och på torsdagens kommunstyrelsesammanträde fattas beslut om hur skolvalet ska hanteras.

– Majoriteten får uttrycka hur de ser på resultatet, men jag hoppas att de lyssnar på folket när det är ett så tydligt besked. Det är nästan 87 procent som har röstat för att rädda skolorna och det är över hälften som har röstat. Jämför man med liknande folkomröstningar så är det ett helt fantastiskt valdeltagande och ett mycket tydligt resultat. Vi får se vad majoriteten kommer att göra, men vi kommer vara tydliga med att vi vill rädda de här enheterna.

Hur ställer ni er till en eventuell kompromiss?

– Jag vill inte uttala mig om det. Vi har röstat om det som folkomröstningen säger. Skulle det vara något annat som diskuteras får vi ta det i vår grupp. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt