Annons:

Lars Johansson:

Vänsterpartiets Lars Johansson tror inte att majoriteten kan stå fast vid sitt beslut.

Lars Johansson: "Nu måste de backa"

Vänsterpartiets Lars Johansson ser bara en enda konsekvens av folkomröstningen. Majoriteten kan inget annat än att backa från nedläggningsbeslutet. – Jag ser inget annat alternativ, säger han.

Annons:

Det blev en jordsskredsseger för att bevara skolorna och förskolan på landsbygden. 86,65 procent av de som valde att gå och rösta tog en grön röstsedel. 

Oppositionen var jublande glada efter att Valnämnden offentliggjort valresultatet. 

– Det är helt fantastiskt, både valdeltagandet och resultatet. Resultatet blev faktiskt bättre än vad jag trodde, säger Lars Johansson (V). 

Kommer majoriteten att backa?

– Jag kan inte se att de inte kan ändra sig. Det är nästan 50 procent som har tagit ställning för alternativ B. De måste ändra sig, jag ser inget annat alternativ. 

Kan inte majoriteten säga att 46 procent inte röstade och att dessa därmed är för en nedläggning?

– Nej, det kan man inte. Eller: det är klart att man kan försöka. Jag tror dock att en stor andel inte vill något av alternativen. Det går inte att säga att de här 46 procenten hade röstat på A, det går bara inte att hävda det. 

"Målat in sig i ett hörn"

Den mest anmärkningsvärda siffran är det låga stödet för majoritetens beslut, menar Lars Johansson. 

– Det anmärkningsvärda är att bara 606 personer röstat för alternativ A. Det är bara fem procent av alla röstberättigade som stöder majoriteten. Jag tror att de svettas nu och det är besvärligt för dem. Risken är att de målat in sig i ett hörn, som de nu måste ta sig ur. 

Vad händer om de inte backar?

– Jag kan inte se att det skulle vara positivt om man inte backar. Då blir inte den framtida utvecklingen för Vimmerby bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt