Annons:

Beslut om Samuelsson inom kort

På måndag avgör miljö- och byggnadsnämnden presidium om man ska överklaga länsstyrelsens beslut. Foto: Linus Johansson

Beslut om Samuelsson inom kort

Länsstyrelsen rev upp miljö- och byggnadsnämndens höga byggsanktionsavgift till företagaren Henrik Samuelsson. Den 29 februari tar nämndens presidium beslut om man ska överklaga eller inte.

Annons:

Det var i början av november som Räddningstjänsten och miljö- och byggnadsförvaltningen stängde Henrik Samuelssons asylboende Vimmerby Bed & Breakfast. Skälen var brister i brandsäkerheten och olovlig användning av fastigheten. I december fattade nämnden beslut om en byggsanktionsavgift för Samuelsson på cirka 630 000 kronor. Förra veckan meddelade länsstyrelsen att man river upp beslutet om bötesbeloppet. Anledningen var att beslutet om avgiften tog efter att Samuelsson rättat till bristerna.

Ärendet var uppe på veckans miljö- och byggnadsnämnd, men något beslut om huruvida man ska överklaga eller inte tas inte förrän den 29 februari.

– Vi diskuterade det lite och vi tycker att det är ett konstigt beslut. Det är inte säkert att länsstyrelsen har rätt riktigt, men jag är lite för dåligt på sånt där, säger Lars-Inge Green (S), vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, säger Green.  

Hade ni inte koll på regelverket?

– Inte på det sätt som länsstyrelsen skriver. Det hade vi inte funderat över. Det vi ville med det här var att människor inte skulle fara illa och det är vår skyldighet att utdöma en avgift om någon verksamhet strider mot bygglovet. Men det här är en delikat fråga och vi får se vad som händer.

Tror du att ni kommer överklaga?

– Jag har ingen uppfattning om det just nu. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt