Annons:

Arvodena höjs med 400 procent i fullmäktige

Nu höjs arvodena i fullmäktige med 500 kronor. Foto: Simon Henriksson

Arvodena höjs med 400 procent i fullmäktige

En fullmäktigeledamot får numera 400 procent mer i plånboken än tidigare. Men det handlar bara om en ökning från 100 kronor per sammanträde – till 500 kronor per sammanträde.
– Det har inte höjts sedan den stora kommunreformen, säger Leif Larsson (C).

Annons:

Den senaste stora kommunreformen inträffade 1971. Det var också då Vimmerby kommun blev den kommun vi har att förhålla oss till i dag. 

Enligt fullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) har inte ersättningen, som förstås är skattepliktig, för att sitta som ledamot i fullmäktige höjts något sedan dess. Nu höjs den – och med hela 400 procent. 

En fullmäktigeledamot får nu 500 kronor per sammanträde. Tidigare var det 100 kronor som utgick i ersättning. Och hur lång tid ett möte tar har ingen betydelse. Under den förra mandatperioden kunde timlönen i fullmäktige ligga på under 20 kronor vid vissa sammanträden. 

Höjningen var en del av de nya ersättningsbestämmelser som fullmäktige fattade beslut om på måndagskvällen.

Även om man tidigare under dagen fått sammanträdesersättning utbetald får man 500 kronor. Ersättningen utbetalas även till ledamöter med årsarvode och begränsat arvode.

Dessutom går det att få ersättning för barntillsyn under kommunfullmäktige. Det gäller för barn som inte hunnit fylla tio år under kalenderåret. Det maximala beloppet för det är 419 kronor.

Här kan du läsa mer om de nya arvodena, som tidigare röstats igenom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt