Annons:

Pelarne: ”Tyvärr kommer beskedet lite för sent”

Johanna Karlsson säger att majoritetens besked kommer för sent.

Pelarne: ”Tyvärr kommer beskedet lite för sent”

I går meddelade majoriteten att de tänker bevara förskolan i Pelarne. Men om föräldrarna är beredda att flytta tillbaka sina barn är högst oklart. – Som det känns nu är det nog för få barn, säger Johanna Karlsson, som är en av de föräldrar som redan flyttat sina barn från förskolan.

Annons:

Enligt tidigare beslut skulle majoriteten stänga förskolan i Pelarne redan den 1 april. Det har lett att många av förskolebarnen i Pelarne redan har flyttats till en ny förskola. Enligt Johanna Karlsson går det endast fyra barn på förskolan i dag. När förslaget lades fram var det 13.

– Det är fantastiskt att de ändrat sig. Jag trodde inte att de skulle rädda alla skolor, men för oss kommer beskedet lite för sent för att det ska fungera. Det är redan så många som känt sig tvungna att flytta sina barn.  

Karlsson beskriver reaktionerna i Pelarne som ”blandade”.

– Vi är jätteglada för beslutet, men känner också att det inte är bra för barnens skull att flytta dem fram och tillbaka. På Tomas Peterson låter det som att det är vårt fel att vi flyttat barnen, men vi har känt oss tvingade. Men vi behöver träffas och prata. Vi ser till barnens bästa och ska fundera på hur vi ska göra.

Kommer du flytta tillbaka dina barn?

– Jag vet inte. Som det känns nu är det nog för få barn, men jag vill inte säga säkert. Vi är ändå glada för att de ger det en chans, men egentligen är det för sent. Skulle förskolan ha stängts i höst hade det inte varit några problem. Men för att få en plats på en annan förskola har man varit tvungen att ta den. Det var också en förskolelärare som slutade i höstas och det har inte satts in någon ny. Det är inte självklart hur man ska göra. Skulle man satsa på det, få hit en ny förskolelärare så är det en annan sak.

Johanna Karlsson har föreslaget en ekologisk förskola i Pelarne, men har inte fått någon respons från kommunen.

– Skulle man göra det attraktivt tror jag att det går att locka barn från Vimmerby och för Pelarne hade det varit fantastiskt att ha en förskola. Som sagt: hade nedläggningen varit planerat till i höst hade det inte varit några problem. Blir det bara konstgjord andning nu så är det inte så mycket att göra. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt