Annons:

PELARNE FÖRSKOLA STÄNGS FÖR GOTT

Körsbärskullens förskola i Pelarne stängs för gott. Foto: Vimmerby kommun

PELARNE FÖRSKOLA STÄNGS FÖR GOTT

Efter folkomröstningen beslutade majoriteten att förskolan i Pelarne skulle finnas kvar. Nu läggs den ned för gott. – Vi kommer inte starta upp någon verksamhet där, säger Lis Astrid Andersson (S).

Annons:

Körsbärskullens förskola i Pelarne var en del av folkomröstningen i våras. Efter folkets tydliga besked i valet skulle majoriteten rädda skolan. Ganska snart stod det klart att förskolan inte skulle gå att öppna igen eftersom föräldrarna redan före valet tvingats välja plats på en ny förskola.

Då lades förskolan i malpåse. Nu stängs den för gott. Skälet är det tunna underlaget i området. Från och med 2013 hade det fötts sju barn i området och vissa har valt plats i Vimmerby.

– Från tjänstemannahåll har vi sagt att det varken verksamhetsmässigt eller ekonomiskt är aktuellt att öppna igen, säger Birgitha Sahlin. 

Kommer att säljas

I vår saknar kommunen placering för 30 förskolebarn. Att öppna förskolan i Pelarne som en nödlösning är inte heller aktuellt.

– Nej, det har vi försökt med tidigare och de föräldrar som accepterat det har stått kvar i kön i Vimmerby, säger Lis Astrid Andersson.

Det slutgiltiga beslutet fattas av fullmäktige. Fastigheten kommer troligen att säljas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt