Annons:

Kommunen köper in reklamtavla till VIF – klubben ska betala tillbaka

Reklamtavlan kommer att sättas upp vid rondellen som leder ned till Ceosområdet. Foto: Jakob Karlsson

Kommunen köper in reklamtavla till VIF – klubben ska betala tillbaka

Kommunen kommer köpa in en reklamtavla till Vimmerby IF för 150 000 kronor. Pengarna ska klubben betala tillbaka i takt med sina sponsorintäkter på pylonen.

Annons:

Arena Ceos eller Skobes Arena? Namnet på den nya fotbollsanläggningen i Vimmerby har varit en het fråga mellan Vimmerby kommun och Vimmerby IF. I våras markerade kommundirektören Carolina Leijonram tydligt att anläggningen heter Arena Ceos och nu ska det bli tydligare för besökarna också.

Det sker genom att kommunen köper in en stor reklamtavla – en pylon – för 150 000 kronor. Högst upp ska det alltid stå ”Mötesplats Ceosvallen”, men resten av pylonen får Vimmerby IF sälja in till sina sponsorer.

VIF ska sedan betala tavlan i takt med sina intäkter.

– Kommunen bygger pylonen och sedan får Vimmerby betala tillbaka i takt med intäkterna, säger Ola Gustafsson (KD).

Åtta meter hög

Pylonen, som blir tresidig, åtta meter hög och två meter bred, kommer att placeras vid rondellen i korsningen mellan Södra Ringleden och Bolagsgatan. Ett nyttjanderättsavtal ger VIF rätt till att sälja in sponsring på totalt hälften av ytan på pylonen.

Kommunens investering ska vara återbetald senast inom två år från att pylonen kan tas i bruk. Efter att investeringen är betald behöver inte Vimmerby IF betala någon nyttjanderätt till kommunen. Andra föreningar som hyr anläggningen ska ges möjlighet att sätta upp skyltar på pylonen. Avtalet gäller i fem år, vilket anses vara pylonens levnadslängd.

Socialdemokraterna valde att reservera sig mot beslutet. De vill se ett gemensamt regelrverk för alla föreningar.

– Vi föreslog en återremiss för att vi håll på och utreder vilket stöd kommunen ger till föreningarna och tycker även att vårt gestaltningsprogram ska titta på det här, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt