Annons:

  • M kräver mer från C – kommunalrådet ska fortsatt jobba hemifrån

    Tomas Peterson (M) säger att alliansen är överens om att Ingela Nilsson Nachtweij (C) ska fortsätta att jobba hemifrån.

  • M kräver mer från C – kommunalrådet ska fortsatt jobba hemifrån

    Ingela Nilsson Nachtweij.

M kräver mer från C – kommunalrådet ska fortsatt jobba hemifrån

Under måndagskvällen har allianspartierna träffats för ett möte. Just nu har Centerpartiet ett eget möte – och Moderaternas ståndpunkt har inte ändrats.
– Det är Centerpartiet som har nyckeln, säger Moderaternas gruppledare Tomas Peterson.

Annons:

Någon lösning på krisen i stadshuset finns fortfarande inte. Under måndagskvällen har de tre allianspartierna – Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna – träffats för ett möte som blev ganska kort.

– Vi måste ha mer information och Centerpartiet måste komma fram till något. Därför blev det ett ganska kort möte och nu har Centern ett eget möte och jag inväntar ett samtal från dem, säger Tomas Peterson (M).

Han säger att hans parti inte har ändrat någon ståndpunkt.

– Vi vill ha en allians och det är vår målsättning, men vi behöver veta mer och få mer information kring hur situationen ska lösas. Vi har ingen förändrad ståndpunkt utan ser att det är viktigt att kommundirektören kommer tillbaka till sitt jobb. Det är en svår situation, men det är Centerpartiet som sitter med nyckeln.

Ni har tidigare sagt att ni är nära att kräva Ingela Nilsson Nachtweijs avgång. Har ni framfört något sådant krav under mötet?

– Nej, det har vi inte sagt. Vi har inte ändrat inställning eller bild, men hur det här ska lösas måste Centerpartiet titta på. Vi ligger lågt i den frågan just nu.

Hur lång tid har ni gett Centerpartiet?

– Vi har gett dem den här veckan att jobba framåt, men ju förr dess bättre förstås. Snart är Leif (Larsson) tillbaka och det är en nyckelspelare i Centerpartiet.

Är inte i stadshuset

Tomas Peterson (M) säger vid 21-tiden att han inväntar en reaktion från Centerpartiet, men att han inte kommer ha mer att säga efter det på måndagen.

– Det kan nog bli fler möten den här veckan och jag inväntar en reaktion. Vi tar det som kommer. Inom Moderaterna måste vi sedan väga den ställning som Centerpartiet vill presentera för oss internt först.

Ingela Nilsson Nachtweij (C) har jobbat hemifrån under måndagen och ska fortsätta att göra det.

– Hon har varit hemma i dag och tillsammans med Centerpartiet och Kristdemokraterna har vi kommit fram till att det är lämpligt att hon håller sig från stadshuset en tid.

Hur länge?

– Inget datum är bestämt och vi har inte haft någon diskussion om det. Vi känner att det är angeläget att hitta en lösning.

Tror du att kommunalrådet och kommundirektören kommer kunna jobba tillsammans igen?

– Det är en svår nöt att knäcka och jag har inget svar på den frågan. Det är Centerpartiet som själva har att hantera det. 

Centerpartiet har tidigare meddelat att man inte tänker lämna några fler kommentarer till media. Kommundirektören Carolina Leijonram är fortsatt sjukskriven på grund av arbetsmiljöproblem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt