Annons:

Riktar hård kritik mot C: ”Fortfarande inte fått någon”

Oppositionsrådet Helen Nilsson är mycket kritisk mot avsaknaden av en handlingsplan. Foto: Jakob Karlsson

Riktar hård kritik mot C: ”Fortfarande inte fått någon”

I flera veckor har Centerpartiet hänvisat till den handlingsplan som partiet arbetat med ända sedan Carolina Leijonram sjukskrev sig. På det extrainsatta kommunstyrelsemötet förra måndagen kunde partiet inte visa upp någon handlingsplan och det är oppositionsrådet Helen Nilsson nu kritisk mot.

Annons:

– Jag hade hoppats att vi skulle få en handlingsplan till oss för det har vi pratat om länge, men tyvärr fanns det ingen handlingsplan och vi fick egentligen ingen förklaring till det. Det försvann i diskussionerna bara. Det fanns ingen konsekvensbeskrivning eller -analys heller, säger oppositionsrådet.

Helen Nilsson sitter nu i en grupp som ska ta fram en konsekvensanalys, en konsekvensbeskrivning och en handlingsplan. I den sitter även en facklig representant, Niklas Gustafsson (M), Jacob Käll (C) samt HR-chefen Marie Halldén.

– Vi tog beslut om det på ks och vi är bara i början. Vi ska ha en återrapportering på KS på tisdag. Vi har kommit en bit på väg, men har mer saker att göra. Vi ska analysera hur det ser ut just nu, beskriva de aktuella ärenden som finns och sedan ska vi gå till aktiv handling.

Hur långt kommer ni ha hunnit på tisdag?

– En del av handlingsplan bör vara klar till tisdag, men vi är i ett inledningsskede.

Hur har situationen på stadshuset påverkats av att kommunalrådet är tillbaka i tjänst?

– Det är klart att det märks. Det vore konstigt annars, men jag har inte så mycket med det att göra just nu. Jag vet bara att Centern och Moderaterna har gjort någon slags fördelning runt det här. De måste svara på det.

Känns det som att ni är på rätt väg?

– Jag hoppas det, men jag vet inte. Det är målet.

 "Har all information som vi behöver"

Under stora delar av processen har Centerpartiet framför att alla fakta måste upp på bordet. Helen Nilsson anser att hon har hela bilden.

– Vi har all information som vi behöver och det finns inte behov av mer.

I en intervju med SR Kalmar i helgen sa Leif Larsson att han inte tvivlar på den information som han fått från tjänstemännen.

– Leif säger att han litar på tjänstemännen och det är jag glad för.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt