Annons:

KOMMUNALRÅDET FÖRBJUDS ATT TRÄFFA TJÄNSTEMÄN ENSAM

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij tillåts inte träffa tjänstemän ensam framöver. Foto: Jakob Karlsson

KOMMUNALRÅDET FÖRBJUDS ATT TRÄFFA TJÄNSTEMÄN ENSAM

Framöver tillåts inte kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij att träffa tjänstemän ensam. Vid varje möte ska minst två tjänstemän och minst två politiker närvara. Det har den grupp som arbetar för att lösa arbetsmiljön på stadshuset kommit fram till.

Annons:

Beslutet fattades i dag av en enig kommunstyrelse och innehåller flera punkter. Kommunalrådet förbjuds att ta kontakt med tjänstemän utan att först ha hållit ett samråd med kommundirektören och vid möten ska "varken medarbetare eller nuvarande KSO" delta ensamma. 

Beslutet gäller alltså enbart nuvarande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. Skulle Moderaternas och Socialdemokraternas krav på hennes avgång hörsammas slutar beslutet att gälla. 

Den arbetsgrupp som bildades vid det extrainsatta kommunstyrelsemötet den 30 september ska ta en konsekvensanalys, en riskbedömning och ett förslag till handlingsplan. Handlingsplanen ska vara klar inom 14 dagar och verkställas av ett nytt extrainsatt kommunstyrelsesammanträde om just 14 dagar. 

– Det är av arbetsmiljöskäl och för att komma till rätta med rådande situation som vi fattar detta beslut och vi kommer följa upp detta varje dag fram till nästa kommunstyrelse. Även facket har varit inblandat i arbetet, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S). 

"Upptagen med annat"

Utöver det ska arbetsmiljöfrågor vara en stående punkt på varje sammanträde i kommunstyrelsen framöver. 

Dagens beslut fattades enhälligt av kommunstyrelsen och kommunalrådet själv deltog förstås inte i beslutet. Ingela Nilsson Nachtweij deltog inte heller under presskonferensen och har inte varit nåbar för Dagens Vimmerby sedan Moderaterna gick ut med sitt avgångskrav i onsdags. 

– Hon var upptagen med annat i kväll, säger Nilsson. 

Dagens beslut innehåller även följande skrivning: "Därutöver vill Kommunstyrelse med skärpa framhålla att alla krafter ska inriktas på att ska förutsättningar att kommundirektören ska kunna återkomma i arbete. Kommunstyrelsen uttalar sitt fulla förtroende för den strategiska administrativa ledningens sätt att hantera den uppkomna situationen". 

Vi har sökt Ingela Nilsson Nachtweij för en kommentar.

Micael Rundberg

Jakob Karlsson

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt