Annons:

Nilsson Nachtweij: ”En sorglig stund”

Ingela Nilsson Nachtweij tackade nej till att kandidera som Centerns förstanamn i kommunen. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson Nachtweij: ”En sorglig stund”

På kvällens möte avstod Ingela Nilsson Nachtweij från att kandidera till kommunalrådsposten. Därmed hade Centerpartiet bara en person att välja: Jacob Käll.
– Det var en sorglig stund när jag avstod min kandidatur, säger hon.

Annons:

Jacob Käll eller Ingela Nilsson Nachtweij? Så var upplägget inför kvällens nomineringsmöte med Centerpartiet – men Nilsson Nachtweij meddelade att hon avstod från att kandidera under det inledande medlemsmötet.

– Valet var inte mellan mig och Jacob utan mellan att leda i Vimmerby eller gå i opposition. Jag har inga möjligheter att uträtta det som vi gick till val på och då finns det ingen anledning för mig att kandidera. Det har utvecklats sig så och vi har lovat väljarna att uträtta centerpolitik. Det var en sorglig stund när jag avstod min kandidatur, säger Ingela Nilsson Nachtweij till DV.

"Vill tacka alla"

Nilsson Nachtweij avgick som kommunalråd i mitten av oktober, men har haft ett stort stöd i partiet trots den kritik som riktats mot hennes ledarskap. På nomineringsstämman för tio dagar sedan föreslogs hon som motkandidat, men i dag tackade hon alltså nej till att kandidera. 

Du var inte lockad att köra fullt ut?

– Jag vill tacka alla som har röstat mig och som har stöttat mig under hösten, det har varit väldigt värdefullt, men att jag inte kandiderade är en konsekvens av att det inte finns förutsättningar att uträtta det vi gick till val på. Jag är ledsen för de som har röstat på mig och stöttat mig i höst.

Hur ser du på Jacob Käll som nytt KSO?

– Jag önskar honom varmt lycka till och har gett honom lite medskick, det tycker jag man ska göra som partikamrat. Det är ett väldigt viktigt och svårt uppdrag och det är viktigt att han får ett starkt stöd i centergruppen. Det viktigaste är att hela Vimmerby kommun utvecklas, det är det som är kärnan i det politiska uppdraget som KSO.

Hur ser du på din politiska framtid?

– Jag har inga kommentarer till det just nu. Det är upp till andra som jag ser det.

Kommer du vara kvar i fullmäktige?

– Ja.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt