Annons:

Nilsson Nachtweij:

Ingela Nilsson Nachtweij kommenterar revisorernas besked. Foto: Jakob Karlsson

Nilsson Nachtweij: "Hela grunden för beskedet är överspelat"

Revisorerna vill neka det tidigare kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet för 2019. Bakgrunden är problemen i arbetsmiljön inom kommunstyrelseförvaltningen.
– Revisorernas besked bygger på en starkt kritiserad rapport, säger Ingela Nilsson Nachtweij.
 

Annons:

Tidigt på morgonen den 10 oktober förra året deklarerade Ingela Nilsson Nachtweij att hon lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun. Hon skrev själv om sin avgång på Facebook.

Det är många månader sedan och i dag kom revisionen i kommunen med beskedet att man föreslår att neka Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet för 2019. Bakgrunden är problemen i arbetsmiljön inom kommunstyrelseförvaltningen. 

”Vi avstyrker ansvarsfrihet för avgående, men under år 2019 ordinarie kommunstyrelseordföranden. Detta med anledning av brister i dennes handlande och ledarskap, vilka framgår av vår fördjupade granskning om ledning av social och organisatorisk arbetsmiljö inom kommunstyrelsens verksamheter”, skriver revisorerna.

"Jag har redan avgått som kommunstyrelsens ordförande, så revisorernas besked om ansvarsfrihet blir därför bara ett tillbakablickande. Hela grunden för beskedet är överspelat och utagerat, eftersom jag sedan länge tagit konsekvenserna och avgått", skriver Ingela Nilsson Natchweij i ett sms till Dagens Vimmerby.

"Har gått vidare"

Hon menar också att revisorernas besked bygger på KPMG:s granskning, som hon menar är starkt kritiserad.

"Dessutom bygger revisorernas besked på en starkt kritiserad rapport, som konstaterade det alla visste, att jag och kommundirektören hade olika syn på saker och ting".

Nilsson Nachtweij skriver att medborgare och tjänstemän uppskattade hennes ledarstil.

"Jag vet att väldigt många medborgare och även tjänstemän uppskattade att jag var handlingskraftig och drev på, i syfte att få saker gjorda och skapa en mer lösningsinriktad kommun, men det fanns också kritik mot min ledarstil. Jag har gått vidare och jobbar i dag som lärare, ett jobb som jag verkligen älskar". 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt