Annons:

NY INTRESSENT FÖR VIMMERBY FIBER

Kommunen har träffat en ny intressent för Vimmerby Fiber.

NY INTRESSENT FÖR VIMMERBY FIBER

Vimmerby kommun behöver få en lösning på fiberfrågan. Nu är ytterligare en aktör intresserad med i matchen. Kommunen har träffat IP-Only för att diskutera fiberutbyggnad i Vimmerby. – Vi måste ta tag i frågan, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Annons:

Under de senaste månaderna har Tomas Peterson (M) och Peter Högberg (S) sett över fiberprojektet på kommunstyrelsens uppdrag. Någon rapport av utredningen kommer inte färdigställas, men arbetet kommer att ligga till grund för en rad diskussioner framöver.

– Vi har gått igenom förutsättningarna, och vi känner också att det kan bli aktuellt att ta in någon externt för att titta på frågan. Vi behöver mer input utifrån. Den här frågan har kommit för långt ned på agendan och vi behöver ta tag i den.

Kommunens fiberprojekt har stoppats. Hittills har kommunen satsat drygt 50 miljoner på fiberprojektet. Huvudspåret för att nå vidare är att hitta ett samarbete med en extern aktör. – Vårt fokus är att alla ska få fiber, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Träffat fiberföretag

Kommunen har tidigare träffat Telia för att diskutera ett samarbete. Nu har man även haft ett möte med fiberföretaget IP-Only.

– Vi kommer att ha fortsätta kontakter med dem och vi tittar på en lösning med en extern aktör, säger Tomas Peterson.  

Innebär det att kommunens nät säljs?

– Det är inte säkert. Det kan lika gärna bli så att vi kommer överens om ett samarbetsavtal. Det finns mycket kvar att göra i Vimmerby och det är positivt för oss. Hade vi byggt tätare i Vimmerby hade vi haft det svårare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt