Annons:

Riksdagsledamoten om beskedet:

Gudrun Brunegård (KD) är uppriktigt bekymrad över att röntgen stängs. Foto: Simon Henriksson

Riksdagsledamoten om beskedet: "Uppriktigt bekymrad"

Under sex veckor i sommar stängs röntgen i Vimmerby. Något som upprör riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD).
– Det gör mig uppriktigt bekymrad, säger hon i ett uttalande.

Annons:

Att Gudrun Brunegård är väldigt engagerad i sjukvårdsfrågor har nog inte undgått någon. Region-, riksdag- och kommunpolitikern upprörs över att röntgen i Vimmerby stängs över sommaren. 

Stängningen gäller från 29 juni till 9 augusti. 

– Detta trots att personalen hade löst semestrarna och pensionerade kollegor skulle gå in. Det gör mig uppriktigt bekymrad, att man nu för första gången i historien väljer att stänga den väl fungerande röntgenavdelningen i Vimmerby, som är så viktig för befolkningen i Hultsfreds och Vimmerby kommun, säger Gudrun Brunegård (KD) i en kommentar.

Stängningen av röntgen sker lagom till turistsäsongen, vilket är problematiskt menar Brunegård.

– Även om vi detta år inte kan förvänta oss en halv miljon besökare, med anledning av reserestriktionerna, så räknar vi ändå med ett antal tusen besökare per dag. Det har varit mycket uppskattat, av besökare som råkat trampa fel eller ramla och skada sig, att snabbt kunna få sin bedömning på plats, om något är brutet. Nu tvingas man istället åka till Västervik, till en akutmottagning och röntgenavdelning som är avsevärt högre belastade och därmed också har längre handläggningstider, säger Gudrun Brunegård. 

"Kommer bevaka det"

Brunegård säger sig vara orolig för om det endast blir en tillfällig stängning i slutändan. 

– Enligt de uppgifter jag fått bedyrar man att röntgenavdelningen i Vimmerby ska öppna igen i mitten av augusti. Jag kan dock inte släppa oron, att vi idag ser första steget till en permanent stängning. För snart tio år sedan lyckades jag stoppa den nedläggning av röntgen som då var planerad. Nu börjar utrustningen bli i behov att bytas ut. Frågan är om regionen prioriterar att fortsätta ge den service det innebär för nordvästra länsdelens befolkning och besökare, att slippa de långa och tidsödande resorna till Västervik. En sak är dock säker, jag kommer att bevaka att inte befolkningen i Vimmerbys och Hultsfreds kommuner mister sin röntgen, säger Brunegård.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt