Annons:

Ingen skadeståndstalan mot tidigare kommunalrådet

Det är dags att gå vidare, säger Leif Larsson. Foto: Simon Henriksson

Ingen skadeståndstalan mot tidigare kommunalrådet

Kommunfullmäktiges presidium vill inte väcka något civilrättsligt mål mot det före detta kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij.
– Vi vill sätta punkt och gå vidare. Det är inte aktuellt, säger fullmäktiges ordförande Leif Larsson.

Annons:

I dag kom beskedet från kommunfullmäktiges presidium: förslaget är, likt revisionens, att inte bevilja Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet för 2019. 

Men i praktiken betyder det egentligen ingenting. Detta eftersom Nilsson Nachtweij redan avgått från sin roll som kommunstyrelsens ordförande under förra året och eftersom presidiet inte vill starta ett civilrättsligt mål och föra någon skadeståndstalan.

– Kommunfullmäktige kan ha skäl, om man vägrat ansvarsfrihet, att lyfta bort någon från ett uppdrag. Det är inte aktuellt här då hon själv avgick. Kommunen har lidit ekonomisk skada, men vi bedömer inte att vi ska träda in på den vägen. Vi ska inte föra en sådan talan. Det är viktigt att vi sätter punkt och någon beredning av andra frågor kring det här vill vi inte aktualisera. Vi vill sätta punkt och gå vidare, säger Leif Larsson (C).

Den 15 juni fattar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet. 

– Det här har varit en jobbig och tuff process för alla. I vissa sammanhang har det pratats i termer om häxjakt men det här är ingen häxjakt. Det här är fråga om att kommunfullmäktige har ett ansvar för Vimmerbyborna att granska det som har hänt och vad det får för följder. Nu hoppas vi att den här processen kan vara färdig den 15 juni. Vi ser ingen anledning till att föra skadeståndstalan, utan vi behöver se framåt och lägga det här bakom oss. Så vi kan fokusera på ekonomin, covid-19 och den attraktivitet kommunen har. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt