Annons:

Kommunalrådet:

Jacob Käll (C) ser stor risk för fler konkurser i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet: "Tyvärr stor risk för fler konkurser"

I går samlades en mängd nyckelpersoner i Vimmerby med tanke på det allvarliga läge som uppstått efter ALV:s stängning. Ett par konkurser har redan blivit verklighet.
– Magkänslan säger att det blir fler, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Näringslivet i Vimmerby kommun drabbas på olika sätt av coronakrisen. Väldigt hårt drabbas mindre företag som är kraftigt beroende av en stark sommarsäsong med mycket turister. Både hotell- och restaurangbranschen lider svårt just nu. 

Jacob Käll tror att det kan bli fler konkurser framöver.

– Magkänslan säger att det blir fler och så kommer det nog se ut. Jag tänker inte på någon särskild, men både restaurang och handel är tuffa branscher sedan tidigare. Det är inga guldgruvor och tyvärr är det risk för fler konkurser, säger han.

Men kommunalrådet får hopp av möten likt det i Vimmerby på måndagen. 

– Jag får hopp när Anders Ferbe, som är en rutinerad räv i de här sammanhangen, säger att vi ska trycka på och det tar jag som en intäkt på att det gör nytta. Att så många aktörer är här visar att det finns ett engagemang och det visar på en styrka hos regionen. Jag tycker att vi har sett det under våren med det arbete vi har gjort i Vimmerby Tillsammans. Vi stärker varandra och det är fantastiskt.

Dialogen fortsätter

Dialogen med regeringens samordnare Anders Ferbe fortsätter i början av september, då han på nytt kommer till Vimmerby. 

– Det är bra att den dialogen fortsätter. Det viktigaste är fortfarande överlevnad och ändring av tillämpningen av regler. Det kommer inte bara handla om besöksnäringen då, utan även tillverkningsindustrin. Det har återtagits en del varsel men det finns en osäkerhet där också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt