Annons:

Jacob Käll säger att mångmiljontillskottet underlättar för kommunen. Foto: Arkivbild

Käll om miljontillskottet: "Ingen tvekan om att det underlättar"

Vimmerby kommun får nästan 22 miljoner kronor av staten. Oerhört välkommet, anser förstås kommunledningen.
– Det är ingen tvekan om att det underlättar, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

I dag kom beskedet att regeringen ger Sveriges kommuner och regioner ett enormt tillskott nästa år. Bara för Vimmerby kommuns del innebär det ytterligare 22 miljoner kronor.

– Det känns väldigt bra förstås, men jag har inte ens hunnit tycka att det är så mycket mer än bra. Vi måste vara kloka ändå i budgetarbetet och vi behöver ändå se på ekonomin framöver, säger Jacob Käll (C).

Var kommer pengarna att stoppas in?

– Det har vi inte diskuterat ännu. En del är riktade mot välfärden, en del är mer generella bidrag. Vi har inte tagit några riktningsbeslut. Vi har inte hunnit djupdyka ännu, men det är ingen tvekan att det underlättar.

Att en del av pengarna hamnar i de tunga nämnderna barn- och utbildning samt socialen, som kämpar med stora underskott, är ingen högoddsare.

– Vi gör så kraftiga underskott där att de här pengarna inte täcker det. Faran är inte över, vi måste tänka på att hålla igen och hålla i budgetarna. 

"Inget vi kalkylerat med"

Jacob Käll säger att man inte har haft någon uppfattning om storleksordningen. 

– Det går inte att räkna med något så, men det är väldigt positivt och något vi har hoppats på. Det är inget vi kan kalkylera med, så då är det väldigt positivt förstås. Det är väldigt trevligt och bra för våra lokala skattebetalare, att det kommer pengar från staten. 

När för ni in detta tillskott i budgetarbetet?

– Det kommer vi ha med oss direkt nu när vi diskuterar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt