Annons:

LÄKTAREN FLYTTAS – UTAN ATT AVTALET ÄR KLART

Peter Högberg (S) är glad för beslutet att flytta ned Vimarvallens läktare till Arena Ceos/Arena Skobes. Foto: Simon Henriksson

LÄKTAREN FLYTTAS – UTAN ATT AVTALET ÄR KLART

Läktarfrågan för Arena Ceos/Arena Skobes har varit het under flera år. Så blev det även när den skulle avgöras i kommunstyrelsen i dag. I höst kommer läktaren från Vimarvallen att flyttas ned till Ceos. Kostnaden blir cirka 700 000 kronor.

Annons:

I somras berättade Dagens Vimmerby att en lösning på den segdragna läktarfrågan för Arena Ceos var närmare än någonsin. Näringslivschefen Patrik Kinnbom har arbetat med ärendet och i dag klubbade majoriteten igenom att Vimarvallens läktare ska flyttas ned till Arena Ceos/Arena Skobes. Majoriteten och oppositionen var överens om att flytta läktaren, men oppositionen ville tillägga en attsats. Centerpartiet och Vänsterpartiet vill att avtalen mellan VIF och kommunen ska vara klara innan anläggningen tas i bruk. Annars ska anläggningen stängas till villkoren uppfyllts. Det blev votering om attsatsen och majoriteten vann omröstningen i KS med 6-3.

– Vi ska sära på äpplen och päron. Avtalsdiskussionen pågår vid sidan om, säger Peter Högberg (S).

Förmodligen flyttas läktaren redan under hösten, men absolut senast ska arbetet vara klart till säsongsstarten 2017. Flytten kostar kommunen 700 000 kronor. 

– Jag är riktigt glad att beslutet är taget och investeringen får vi tillbaka i form av planhyror, säger Peter Högberg (S), ledamot i kommunstyrelsen. 

Kan dubbla hyran

I dag ligger planhyran på 300 kronor i timmen. En fördubbling är aktuell. 

– Det ska vara en taxa för träning och en för match. Vi har lekt med tanken att dubbla kostnaden och måste räkna på 500, 600 eller 750 kronor. Vi måste titta på vad föreningarna orkar med och hur vi tar hem investeringen. 

Konflikt om hyran

Dagens Vimmerby har tidigare berättat om hyreskonflikten mellan Vimmerby IF och Vimmerby kommun. Det saknas avtal för VIF:s hyra av Arena Ceos/Arena Skobes och parterna har fakturerat varandra.

Fotnot: Den här artikeln har uppdaterats och oppositionens inställning har förtydligats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt