Annons:

SATSAR YTTERLIGARE 932 000 PÅ ARENA CEOS

Totalt kommer kommunen satsa ytterligare 1,7 miljoner på Arena Ceos under hösten. Foto: Linus Johansson

SATSAR YTTERLIGARE 932 000 PÅ ARENA CEOS

Kommunen flyttar ned läktaren från Vimarvallen för 700 000 kronor. I dag beslutade kommunstyrelsen också att satsa 932 000 kronor på Arena Ceos/Skobes Arena, delvis för att lösa miljöproblemen som orsakas av konstgräsets granulat.

Annons:

Kommunen har satsat drygt 15 miljoner kronor på Arena Ceos/Skobes Arena sedan tidigare; hälften för själva konstgräset och hälften för omklädningsrumsbyggnaden.

I dag fattade kommunstyrelsen beslut om ytterligare satsningar på arenan för cirka 1,7 miljoner kronor. Att flytta läktaren bedöms kosta 729 000 kronor. Att fixa miljöproblemen som granulatet orsakar i Lillån bedöms kosta 932 000 kronor.

De 932 000 kronorna ska bland annat gå till gummigranulatet, asfaltering och elarbeten.

Föreläggande

I våras fick kommunstyrelseförvaltningen ett föreläggande från miljö- och byggnadsförvaltningen om att åtgärda spridningen av gummigranulat och kommunen ska nu sanera Lillån som löper genom området. Miljö- och byggnadsnämnden krävde att bristerna skulle vara fixade 1 maj, men det är först nu som kommunstyrelsen fattar beslut om åtgärder.

Gummigranulat är ofta framställt av uttjänta däck och kan innehålla flera kemikalier som är farliga för hälsa och miljö. Det kan handla om cancerframkallande och arvsmassepåverkande ämnen som PAH, ftalater, fenoler och flera metaller såsom zink, bly, koppar, krom och kadmium. 

Samtliga partier var överens om att genomföra åtgärderna, men Centerpartiet föreslog att anläggningen ska hållas stängd tills Vimmerby IF och kommunen är överens om ett hyresavtat samt tills taxorna för hyra av anläggningen justeras. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt