Annons:

Kommunalrådet fick stänga fönstret – ”Luktade skit”

Kommunalrådet Helen Nilsson fick stänga fönstret för att slippa skitlukten i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Kommunalrådet fick stänga fönstret – ”Luktade skit”

En planerad reparation i Reningsverket gör att det stinker i Vimmerby igen. Bland de värst drabbade områdena är de centrala delarna av staden. – I går tyckte jag att det luktade skit när balkongdörren var öppen, säger kommunalrådet Helen Nilsson.

Annons:

Flera läsare i centrala Vimmerby har hört av sig till Dagens Vimmerby med kritik om den återigen uppkomna stanken från reningsverket. På grund av stanken går det inte sitta utomhus och det går inte att ha fönstren öppna, enligt läsarna.

I området bor kommunalrådet Helen Nilsson som häromdagen fick dra igen fönstret på grund av lukten.

– Det har luktat väldigt mycket under de sista dagarna och man håller på och lagar den här sönderrostade tunnan. I går (läs: i torsdags) var det förskräckligt och jag tyckte att det luktade skit när balkongdörren var öppen, men i och med att det är ett fel så tänker jag att det åtgärdas.

 "Det är påfrestande"

Kommunen har satsat tiotals miljoner kronor för att få bukt med stanken. VEMAB upplever att situationen har förbättrats och det gör även Helen Nilsson:

– Det har blivit bättre, men det är vissa gånger man känner av det. Nu finns det oftast en förklaring till varför det luktar, innan var det ständigt och jämt. Jag hoppas att de kommer till rätta med det här problemet för det är inte trevligt. Det är påfrestande när det luktar för mycket.

Är det aktuellt med nya åtgärder från kommunens sida?

– VEMAB har kommit rätt så långt med sina lösningar och man har inte varit uppe och presenterat fler förslag. Det händer att saker går sönder, det kan man inte göra något åt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt