Annons:

Fint besked för kommunens anställda – får julklapp

Kommunens månadsavlönade medarbetare får en julgåva på 500 kronor. Foto: MostPhotos

Fint besked för kommunens anställda – får julklapp

Kommunens månadsavlönade medarbetare får en julgåva på 500 kronor. Presenten är tänkt att både visa uppskattning och i förlängningen stötta det lokala näringslivet.

Annons:

Beslutet fattades av kommunstyrelsen i dag. Gåvan ges i form av ett presentkort som kan användas i den lokala handeln. Totalt kostar satsningen cirka 750 000 kronor.

– Vi har tagit det här beslutet för att visa uppskattning och hylla de insatser som våra medarbetare gjort under året. Genom att ge gåvan i form av ett lokalt presentkort stöttar vi också vårt näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) i ett pressmeddelande. 

Även medarbetare på Vimarhem och Vimmerby Energi & Miljö AB får samma gåva, men där tas pengarna från respektive bolag.

– Det känns bra, och viktigt, att kunna visa uppskattning för det fina arbete som görs på alla arbetsplatser i kommunen, säger Helen Nilsson (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Företagen får pengarna direkt

Kommundirektören Carolina Leijonram är nöjd med de anställda i år.

– Våra medarbetare gör en fantastisk insats. De arbetar oförtrutet på och jag är mycket glad över att vi kan få visa vår uppskattning på det här sättet, säger hon.

Gåvan ges i form av två presentkort á 250 kronor. Medarbetarna kan sedan registrera vilka affärer de vill handla i – men pengarna kommer företagen till del direkt.

– Våra lokala företagare är viktiga för kommunen och därför känns det bra att på kort sikt under pågående pandemi kunna stötta dem så att vi på lång sikt kommer att ha en levande och varierande handel i kommunen, säger Jacob Käll och fortsätter:

– I det läge vi befinner oss i är det viktigt att vi alla följer regionala och nationella råd. Vi har därför löst detta så att företagen får pengarna direkt men medarbetaren kan vänta med inköpet. Sedan erbjuder många företagare olika former av coronasäker handel för den som inte vill vänta, säger Jacob Käll.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt