Annons:

Käll om att stämma staten:

Jacob Käll har också fått tanken i huvudet om att stämma staten.

Käll om att stämma staten: "Tanken har dykt upp i huvudet"

Ex-kommunalrådet Micael Glennfalk tycker att kommunen ska försöka stämma staten. En tanke Jacob Käll också har tänkt.
– Jag tycker inte tanken är jätteradikal, säger kommunalrådet.

Annons:

Det tidigare moderata kommunalrådet och företagaren Micael Glennfalk skriver återkommande krönikor i Dagens Vimmerby. I sin senaste föreslår han att kommunen ska stämma staten för vad som hände med Astrid Lindgrens Värld i somras och de följdeffekter det fick för det lokala näringslivet.

Nuvarande kommunalrådet Jacob Käll (C) har chattat med Glennfalk om tanken.

– Han och jag har kommunicerat på Messenger och jag har sagt att jag inte vet hur möjligheterna ser ut. Men att frågan kommer upp är ganska naturligt. Tanken har dykt upp i mitt huvud också och den är inte jätteradikal. Jag tänkte det redan när jag läste domen "går det att stämma eller få ersättning för ett så stort misstag?", men mer än så är det inte än, säger Jacob Käll.

Är det något ni tittar vidare på?

– Inget som görs nu direkt. Jag inser också att det är en stor process. Vem driver den? Det är både kostsamt och tidsödande. Jag kan inte bedöma om det är lönt eller inte eller hur man går till väga.

Men det är inte helt uteslutet?

– Nej, det kan jag inte säga att det är. Tanken finns och har dykt upp i huvudet.

Vad tror du om möjligheterna att få igenom en sådan sak?

– När jag och Glennfalk kommunicerade sa vi att det är ingen stor tradition i Sverige. Det är inte som i USA, där det kan bli väldigt stora skadestånd. Men tanken finns där och jag vet inte hur eller om vi bör agera. Men vi har pratat om det jag och Thomas (Svärd, utvecklingschef, reds.anm.) om huruvida vi ska göra en kartläggning. Vi vet att företag tappat 50 till 90 procent av sin omsättning, men vi måste förstås göra mer i sådana fall. Det krävs en mycket kvalificerad bedömning i sådana fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt