Annons:

Kommunen kan behålla strikta råd – även vid lättnader nationellt

Kommunen kan behålla strikta råd, även om det blir lättnader nationellt. Foto: MostPhotos

Kommunen kan behålla strikta råd – även vid lättnader nationellt

Vid ett allvarligt läge i Vimmerby kommun kan strikta råd behållas – även om det lättas nationellt. Det har kommunens krisledningsnämnd tagit beslut.

Annons:

– I princip kommer vi följa de rekommendationer som kommer. Men om man nationellt släpper på vissa saker och vi ser att det är ett allvarligare läge här än riket, har vi tagit beslut om att kunna behålla den striktare nivån. Det kan bli så vid en sådan situation längre fram, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

De senaste veckorna har antalet bekräftade fall ökat kraftigt i Vimmerby kommun och smittan har letat sig in på både skolor, omsorgen och hemtjänsten.

– Det jag har hört från skolornas sida är att siffrorna inte rusar i alla fall. Det är en form av avmattning och en känsla av mer stabilitet.

Hur ser du på att ni fått bekräftade fall inom omsorgen och hemtjänsten?

– Enkelt uttryckt är det inte bra förstås. Helst hade vi velat vara utan, både för personal och för de brukare som smittats. Man känner att det är väldigt nära nu jämfört med i våras. Nu känner man folk som är bekräftat sjuka och det känns mer utmanande. Vi får hoppas att restriktionerna hjälper för att nå den här berömda platån snart.

"Jättetråkigt"

På tisdagen kom beskedet om att restriktionerna om maximalt åtta personer ligger kvar över jul och nyår.

– Jag kan bara gå till mig själv. Det är jättetråkigt. Många har funderat kring de stora helgerna, men för min del har det varit ganska klart att det inte blir något stort släktkalas till jul. På sätt och vis kan man ta hjälp av att det kommer restriktioner. Det är inte lätt att de här besluten på egen hand.

Har du någon uppmaning till Vimmerbyborna?

– Att fortsätta orka och hålla ut och visa det stora ansvar man visat hittills. Alla behöver påminnas om att det är värt det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt