Annons:

Oklart om kommunen förbjuder vissa platser – har krisledning på måndag

Det är ännu oklart om det kan bli aktuellt att förbjuda vistelse på vissa platser för att förhindra folksamlingar. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Oklart om kommunen förbjuder vissa platser – har krisledning på måndag

Efter de nya beskeden har flera kommuner öppnat för att stänga platser och förbjuda människor att befinna sig där. Det är ännu oklart om det är aktuellt i Vimmerby.
– Inget är bestämt, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

Annons:

Det var under torsdagen som det stod klart att några eventuella lättnader av restriktioner inte sker förrän i mitten av maj. Dessutom närmar sig både valborg och första maj och smittspridningen ligger på skyhöga nivåer – inte minst i Kalmar län. 

Flera kommuner har tagit beslut om att förbjuda personer från att vistas på vissa platser, där det finns risk för trängsel. Om man ändå väljer att gå dit kan böter vänta. 

Om något sådant kan bli aktuellt i Vimmerby är ännu oklart.

– Vi har inte bestämt något, men vi har krisledningsgrupp på måndag. Då kommer vi ta upp det här. Vi har fått rapporter från regionmötet och funderad över vad som behöver göras, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll. 

Kan du ge något exempel på vad det skulle kunna vara?

– Nej, inte nu. Vi måste fundera över hur vi ska förhålla oss till det. Vi har jättehög smittspridning, men jag har inget konkret att säga nu. Efter krisledningsmötet på måndag kan det finnas anledning att höras.

Vad tänker du om läget i Vimmerby?

– Det är förstås ytterst allvarligt. Det är samma budskap som tidigare, att varje person måste ta sitt ansvar. Smittspridningen är alldeles för hög och min uppmaning är att man ska fortsätta följa råd, rekommendationer och restriktioner noggrant. Bara för att vaccineringen tagit fart är inte det här över. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt