Annons:

Käll om skärpta rekommendationer:

Jacob Käll ser inget behov av nya åtgärder i kommunen efter dagens besked. Foto: Arkivbild

Käll om skärpta rekommendationer: "Redan vidtagit åtgärder"

Från och med i dag skärptes rekommendationerna ytterligare i Kalmar län. Men kommunen planerar ingen mer åtgärd i dagsläget.
– Vi har redan vidtagit åtgärder, säger kommunalrådet Jacob Käll (C). 

Annons:

Smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin har tagit beslut om att skärpa rekommendationerna i Kalmar län ytterligare på grund av det allvarliga läge länet befinner sig i. 

Huvudpunkterna i skärpningen är:

  • alla begränsar sina sociala kontakter och inte träffar andra än dem de bor med utöver det som är nödvändigt i skolan eller på arbetsplatsen,
  • inte anordna eller delta i arrangemang eller aktiviteter där människor samlas, till exempel middagar och fester, publik vid idrottsevenemang och firande av högtider,
  • den som arbetar i en verksamhet där utbrott av covid-19 förekommer undviker vistelse i samhället så mycket som möjligt under den tid utbrottet pågår,
  • vuxna inte tränar tillsammans med andra inomhus.

Kommunalrådet i Vimmerby, Jacob Käll, reagerar så här:

– Vi följer det som kommer, men ser inte att vi behöver ta något beslut som kommun utifrån det där. Det är ett individuellt ansvar till stor del och en markering om att det är ett skärpt läge, säger han. 

Är det inte samma mantra vi fått en tid?

– Jag tycker att det är tydligt. Vi ska inte träna inomhus och vi ska inte träffa andra. Läget är allvarligt. Vi har inte haft så här hög smittspridning i Vimmerby någon gång. 

Kan det komma nya åtgärder från kommunen?

– Min bedömning är att det inte ligger några nya beslut för oss i närtid. Vi har redan vidtagit åtgärder och sprider nu den här informationen. Vi stänger inget ytterligare eller tar någon konkret åtgärd nu. 

Att stänga vissa platser är därmed inte aktuellt?

– Nej, inte just nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt