Annons:

ALV KÖPER MARK AV KOMMUNEN – PLANERAR FÖR PERSONALBOSTÄDER

Astrid Lindgrens Värld köper mark av kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

ALV KÖPER MARK AV KOMMUNEN – PLANERAR FÖR PERSONALBOSTÄDER

Astrid Lindgrens Värld planerar att bygga personalbostäder åt sina anställda. Nu köper man mark av kommunen i Nybble. 

Annons:

Under början av 2019 framkom det att Astrid Lindgrens Värld hade intresse av att förvärva mark av kommunen för att bygga bostäder åt sin personal. Problemet med att hitta bostäder åt sin personal har varit återkommande inför varje säsong – och då öppnade ALV för att en diskussion med kommunen var igång.

– Vi har ett jättebehov och behöver lösa den här personalbostadsutmaningen. Ingenting är beslutat på styrelsenivå och vi har inte fått besked av kommunen än, så det är mycket kvar som ska diskuteras. Det är i ett tidigt stadie. Vi har pratat med kommunen om det för att undersöka möjligheten om detaljplan tillåter ett sådant boende vi önskar bygg, sa vd:n Joacim Johansson i mars 2019.

På tisdagen tog kommunstyrelsen beslut om att godkänna Astrid Lindgrens Världs Fastigheter AB:s köp av mark i Nybble. Det rör sig inte om det tilltänkta bostadsområdet i Nybble, utan söder om detta. Prislappen landar på 387 200 kronor.

– De köper mark i Nybble för deras planer på personalbostäder, säger kommunalrådet Jacob Käll (C).

"Stämmer inte för syftet"

I mars 2019 berättade Marie Nicholson att ett eventuellt köp skulle kunna påverka antal bostadstomter i Nybble. Men det ska inte bli så med det här avtalet, menar hon. 

– Det hör inte till den delen som ingår i detaljplanen för bostadsområdet. 

Nu måste detaljplanen omarbetas. 

– Det finns en detaljplan men det stämmer inte för det här syftet. Det måste till en ny som Astrid Lindgrens Världs Fastigheter får ombesörja, säger Ola Gustafsson (KD). 

Vad vet ni om deras tidsplan?

– Den är väl rätt så öppen. Det handlar om vad som händer säsongen 2021 och jag vet att de tänker att de måste ha två scenarion med sig. Dels att det går bra 2021 och dels att det inte gör det. Men de måste trots läget blicka framåt, säger Käll.

Joacim Johansson har tidigare uppgett att det rör sig om cirka 50 bostäder och liknat det vid studentboende. Vi hoppas kunna återkomma med en intervju med ALV:s vd under dagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt