Annons:

Kommunalrådet försvarar Glennfalk:

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) uttrycker sitt stöd för sin föregångare Micael Glennfalk (M).

Kommunalrådet försvarar Glennfalk: "Ser inget märkvärdigt med det"

Nämndens ordförande Lennart Davidsson (KD) tycker att det är solklart att Micael Glennfalk (M) begärt förtur. Hans partikollega tillika kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) delar inte den bilden. – Jag kan tycka att det är lite olyckligt, men ser inget märkvärdigt med det, säger Tomas Peterson (M).

Annons:

I går kunde Dagens Vimmerby berätta att Micael Glennfalk (M) i ett mejl till flera personer vädjat om att handläggningen av hans bygglovsansökan ska ske snabbt. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande, Lennart Davidsson (KD), menar att det är solklart att det tidigare kommunalrådet begärt förtur, vilket Glennfalk själv inte anser.

Nuvarande kommunalrådet Tomas Peterson (M) tycker inte att Micael Glennfalks agerande är särskilt märkvärdigt. 

– Jag tycker inte att det är något märkligt om en medborgare eller företagare reagerar på hur vi i kommunen handlägger. Jag upplever det som att han ville ha en snabb handläggning, men inte att han ville ha förtur, säger Peterson (M). 

Tomas Peterson (M) hade inte läst hela mejlet när DV intervjuade honom.

– Jag har inte läst mejlet i detalj, så jag kan inte heller kommentera det i detalj. 

Hur tycker du att samarbetet har fungerat?

– Det har fungerat bra och fungerar fortsatt bra. Det är nödvändigt att ha det här samarbetet. Vi kan inte klara att få den kompetensen på egen hand. Det var det som var skälet till den här sammanslagningen.  

Så då stödjer du inte hans motion?

– Det får vi se, hur motionen ser ut och vad han önskar. Den ska behandlas på ett vanligt sätt. 

"Lite olyckligt"

Micael Glennfalk skriver i sitt mejl att han överväger en motion för att försöka splitta på Vimmerby och Hultsfred när det gäller miljö- och byggnadsnämnden och dess förvaltning. 

– Jag ser det inte som ett hot mot något, han har möjlighet att skriva motioner som alla andra fullmäktigeledamöter. Men jag kan i och för sig tycka att det är mindre lämpligt och lite olyckligt, just den delen. Det finns regler för hur vi ska göra och jag utgår från att det finns en form av prioritering. Vi har begränsade resurser och det går att jämföra med Räddningstjänsten och Polisen. Angelägna fall ska gå vidare. 

Är det angeläget för att man har varit kommunalråd?

– Nej, det ska inte ha någon inverkan. Det jag menar är att man ska ha möjlighet att prioritera ärendet, jag har ingen uppfattning hur det ska kunna ske, men vissa saker är mer angelägna än andra.

Vilka?

– Jag kan inte säga det så här på rak arm, jag har inte tänkt på det. Men jag tycker att det kan jämföras med instanser, där det sker prioriteringar.

"En handlingens man"

Tomas Peterson (M) tror inte att det här kommer skada varken Moderaterna som parti eller Micael Glennfalk (M). 

– Nej, jag tycker inte det. Det är klart att Micael är en handlingens man och det är många som reagerar över handläggningstiderna. Det är helt okej att göra det. 

Vad tycker du om handläggningstiderna?

– Det tar så här lång tid och det har gjort det en tid nu. Vi har tagit in en person extra och också nyanställt. 

Dagens Vimmerby har låtit Tomas Peterson (M) ta del av hela mejlet och gett honom möjligheten att därefter kommentera ytterligare eller ändra sina citat. Men han har inte återkommit. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt