Annons:

Flera medborgarförslag som gynnar CK Wimer gick igenom:

Så här såg det ut när CK Wimer hade invigning. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Flera medborgarförslag som gynnar CK Wimer gick igenom: "Helt trendbrytande"

Flera medborgarförslag från aktiva i CK Wimer antogs av fullmäktige. Ett tredje ledde också till en återremiss – och där svängde majoriteten.
– Vi har haft en snabbkonferens här, säger Marie Nicholson (M).

Annons:

De två första medborgarförslagen rörde parkering och sophämtning vid mountainbike-anläggningen. Det sa fullmäktige enhälligt ja till. 

– Föreningen gör ett bra arbete och behovet av parkering är stort. Det blir en förbättring med en iordninggjord parkering. Även önskemålet om soptunna kan bifallas, men belysningsfrågan är inte aktuell. Att bifalla två av tre är jag glad för, säger Ola Gustafsson (KD). 

Han yrkade därefter avslag på det tredje medborgarförslaget om belysning vid anläggningen. Något som Daniel Nestor (S) inte var nöjd med.

– Jag skulle gärna vilja yrka på återremiss. Motiveringen är att vi vill se en kostnadsberäkning först. Vi anser att det är ett väldigt bra förslag och vill se en beräkning på vad det skulle kosta. Vi tror att det är en bra investering för framtiden, säger han. 

Majoritetens svängde

Både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna hakade på och ställde sig bakom en återremiss. För att få till skott en återremiss krävs att en tredjedel av fullmäktige önskar det.

– Det vi har gjort är helt trendbrytande. Jag har jobbat i föreningslivet i 40 år och nu har vi äntligen hittat en kanal till in i det kommunala systemet. Det är ett medborgarförslag som går igenom för att skapa föreningsanläggningar. Det är mycket positivt och hade det här gått med gängse ordning, hade man aldrig lyckats på fyra månader. Det gläder mig att det kommer till skott, säger Peter Fjällgård (V).

Kort senare meddelade Marie Nicholson (M) att även majoritetspartierna kunde ställa sig bakom en återremiss och följdaktligen var saken utredd.

– Vi har haft en snabbkonferens här med några av majoritetskollegorna och vi ser också av värdet av belysning här längre in på året. Att avslag är föreslagit beror på det tråkiga budgetläget men det kan vara bra att veta hur mycket det är vi inte har råd med. Vi kan se en möjlighet i framtiden, säger hon.

Även Ola Gustafsson meddelade att han ändrat sig. 

– Att vi får en parkeringslösning är jättebra. Det kan lätt bli trångt och lite kaos här ibland vid våra organiserade träningar, har klubbens Peter Tunek tidigare sagt om parkeringslösningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt