Annons:

S om trygghetsboende:

Helen Nilsson säger att Socialdemokraterna tänker fortsätta ligga på majoriteten om trygghetsboende. Foto: Simon Henriksson

S om trygghetsboende: "Vi kommer tjata vidare"

Socialdemokraterna vill se ett trygghetsboende i Vimmerby kommun. Nu lyfter man frågan igen.
– Vi släpper det inte och ser det inte i majoritetens planer, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

I budgetförslaget tryckte Socialdemokraterna på att man vill se ett trygghetsboende i kommunen. 

"Vi vet att det saknas seniorboenden och många äldre vill lämna sina villor och lägenheter för att kunna flytta till ett boende där de kan känna en ökad trygghet. Under 2021 bör det tas fram en konkret plan på hur byggnation av trygghetsboende kan ske och en tidsplan för projektet. Vi tar inte i detta skeende ställning till om det är kommunen, Vimarhem eller extern aktör som ska bygga. Vi vill dock markera att det är kommunen som ska stå för bemanningen", skrev partiets i sitt budgetförslag.

Partiet menar att det är en avgörande fråga för många äldre i kommunen.

– Vi ligger på när det gäller trygghetsboende och vill ha upp det så snart som möjligt. Vi ser det inte i den sittande majoritetens planer, men vi kommer inte släppa det, säger Helen Nilsson.

När behövs ett trygghetsboende enligt er?

– Relativt snart. Vi vill att det verkligen kommer upp till diskussion redan nu. Man har alltid sagt från tjänstemannasidan och politiken att det är för dyrt och det har även jag sagt. Det är dyrare än annat boende, men på längre sikt tror vi att det kommer löna sig. Man känner sig tryggare som äldre och det gör att man kanske senare är i behov av vård- och omsorgsboende. Man mår bättre i ett trygghetsboende. 

Helen Nilsson säger att Socialdemokraterna tänker fortsätta ligga på om trygghetsboende.

– Jag hoppas det kommer upp och vi kommer tjata om det. Händer inget, så tar vi upp det igen och tjatar om det till nästa budgetarbete. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt