Annons:

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) får ny uppgift av sitt parti. Foto: Jakob Karlsson

Här är Brunegårds nya roll för KD – "Alltid legat mig varmt om hjärtat"

Gudrun Brunegård får förändrade arbetsuppgifter. Hon är ny biståndspolitisk talesperson i partiet och även ersättare i Utrikesutskottet. 

Annons:

Kristdemokraternas förändringar i riksdagsgruppen beror på att riksdagsledamoten Désirée Pethrus lämnar sitt uppdrag för att bli regionråd i Stockholm.

För Gudrun Brunegård, riksdagsledamot från Vimmerby, innebär det att hon blir ny biståndspolitisk talesperson och ersättare i Utrikesutskottet. Brunegård kommer närmast från Utbildningsutskottet, där hon varit ansvarig för arbetet med KD:s nya utbildningspolitiska handlingsprogram. 

– Biståndsfrågorna har alltid legat mig varmt om hjärtat, inte minst efter de fyra år som jag själv jobbat i fält, som sjuksköterska på två olika sjukhus i Tanzania. Dessa erfarenheter tillsammans med de besök jag har gjort i ett antal utvecklingsländer hoppas jag ska komma till nytta i mitt nya uppdrag, säger Gudrun Brunegård i ett pressmeddelande.

Hon lovordas också av gruppledaren Andreas Carlson.

– Gudrun Brunegård har ett stort engagemang och egna erfarenheter av biståndsarbete. Hon blir en tillgång som ny ersättare i utrikesutskottet, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt