Annons:

S sågar Brunegårds namninsamling

Under de senaste månaderna har Kristdemokraterna genomfört en namninsamling för att höja sjuksköterskornas löner i landstinget. Insamlingen sågas av socialdemokraten Yvonne Hagberg. - Partiet agerar falskt, säger hon.

Annons:

Flera tusen har skrivit på Kristdemokraternas namninsamling som i dag överlämnas till landstinget. Initiativet kritiseras av Socialdemokraterna.

- Kristdemokraterna saknar helt trovärdighet i frågan om öppna vårdplatser och höjda löner för sjuksköterskor. Jag undrar om Gudrun Brunegård har tillfrågat länsborna vad de tycker om deras förslag att spara 140 miljoner kronor på vården. Nedskärningarna skulle omfatta omkring 400 sjukskötersketjänster, säger Yvonne Hagberg (S), personaldelegationens ordförande. 

Hagberg anser att Kristdemokraterna spelar falskt. 

– Jag har stor respekt för alla människor som tycker att sjukvårdens medarbetare är värda höjda löner. Det tycker jag också. Men jag tycker samtidigt att det är vilseledande av kristdemokraterna att ena dagen samla in namn för höjda löner på gator och torg, för att sedan föreslå nedskärningar i vården på 140 miljoner kronor. Får Kristdemokraterna styra landstinget så väntar nedskärningar på motsvarande 400 sjukskötersketjänster i länet. Påståendet att Kristdemokraterna skulle kunna öppna nya vårdplatser med den förda politiken är förstås inget annat än en bluff. Om detta har Gudrun Brunegård förstås inte sagt ett ord om till de som skrivit på namninsamlingarna, säger Yvonne Hagberg.

Medianlönen för en sjuksköterska i landstinget ligger på 28 800 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt