Annons:

Henriksson till attack mot Moderaterna:

Anders Henriksson (S) går till attack mot Moderaterna. Foto: Simon Henriksson

Henriksson till attack mot Moderaterna: "Bedrövligt illa"

En del av E-hälsomyndigheten ska decentraliseras till Kalmar. Socialdemokraterna i Kalmar län uppfattar att Moderaterna försöker motverka flytten och riktar nu skarp kritik mot M. – Deras agerande är bekymmersamt och bedrövligt illa, säger landstingsrådet Anders Henriksson (S).

Annons:

Socialdemokraterna menar att Moderaterna i riksdagen försöker underminera etableringen av E-hälsomyndigheten i Kalmar och att man pekat på att patientsäkerheten försämras om myndigheten flyttar cirka 50 mil söderut. 

 – Moderaterna har fel i sak. Varför skulle myndigheten inte kunna fullfölja sina uppdrag från Kalmar? Självklart påverkas inte patientsäkerheten. Myndigheten har fått god tid på att förbereda flytten, hela två år. Regeringen har också höjt anslagen till myndigheten för att flytten ska gå så smidigt som möjligt, säger Anders Henriksson som är rejält besviken på Moderaternas agerande: 

– Här har vi arbetat i flera år för att öka andelen statliga arbetstillfällen till Kalmar län. Och när vi då får regeringen att fatta ett positivt beslut så motarbetar moderaterna oss. Jag är mycket bekymrad över hur partiet agerar. Det hela är bedrövligt illa skött av moderaterna. Nu måste de moderata riksdagsledamöterna från länet Jörgen Andersson och Jan R Andersson ta bladet från munnen. Vad tycker de egentligen? Ska svartmålningen få fortsatta? Tror de inte på Kalmars potential? Stödjer moderaterna i Kalmar län sitt moderpartis uppfattning i den här frågan? Hur kan moderaterna motarbeta en sådan här statlig satsning till Kalmar län, jag förstår inte det.

Omkring 100 statliga tjänster placeras i Kalmar tack vare flytten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt