Annons:

Tuff säsongsöppning – VBK har inlett med tre raka förluster

Robin Stefansson gjorde en bra insats i Vimmerby BK:s förlustmatch mot Team Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff säsongsöppning – VBK har inlett med tre raka förluster

Tre matcher, lika många förluster. Vimmerby BK har fått en kämpig start i division 1. Det blev förlust med 5–13 hemma mot Team Mariestad i dag. 

Annons:

Vimmerby BK trillade ur allsvenskan förra säsongen och börjar nu om i division 1. Premiärhelgen slutade med förluster mot både Flax och Domino på bortaplan. I dagens hemmapremiär mot Mariestad, som också trillade ur allsvenskan i fjol, kom tredje raka nederlaget. 

Vimmerby föll med 5–13 (2–3, 1–3, 1–3, 1–4) och ligger sist i division 1. 

– Det märks att det är tidigt på säsongen. Vi är lite vilsna i vad vi ska ha för profilval. Mariestad är bra medan vi är tunnare och hade några spelare borta i dag också, säger Frida Sethsson i Vimmerby BK. 

"Inte med på förändringarna"

Precis som förra helgen ledde Vimmerby BK en bit in i flera av serierna. 

– Det är faktiskt likadant i den här matchen. Det finns tendenser till att vi leder i fem, sex, sju rutor och sedan tappar vi i de sista rutorna i nästan varje serie, säger Sethsson. 

Vad säger du om det?

– När banan förändras efter några rutor är vi inte riktigt med på förändringarna samtidigt som Mariestad gör det bättre än oss. Vår lägstanivå är mycket lägre än Mariestad, det är det vi förlorar på. 

Hur ser du på att ni har inlett med tre raka förluster? 

– Det är mot tre bra lag, det kanske är förlusten mot Flax som är plumpen i protokollet. Det är kanske inga matcher som jag på förhand hade trott att vi skulle vinna. Serien är lång och vi har många matcher kvar. Det är många lag som vi ska slå. Jag har ingen panik, vi behöver lägga fokus på att bli bekväma på hemmaplan. Då tror jag vinsterna kommer komma. 

Robin Stefansson fick plus för sin insats. 

Fakta

Poäng, VBK: Robin Stefansson 896, Peter Thorstensson 833, Isac Wall 830, Frida Sethsson 762, Daniel Stefansson 758, Peter Sandberg 731, Jonathan Widström 524 (3), Axton Sandberg 432 (3), Johan Waxegård 342 (2). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt