Annons:

Det pekar uppåt för Tobo GK: Bästa ekonomiska året på länge

Tobo GK gjorde det bästa ekonomiska året på länge under 2016.

Det pekar uppåt för Tobo GK: Bästa ekonomiska året på länge

Efter flera tunga år ekonomiskt pekar det uppåt för Tobo GK. På gårdagens årsmöte kunde klubben visa upp ett plusresultat på 289 000 kronor.
– Vi kan inte säga att det ekonomiska läget är jättebra, men det går åt rätt håll, säger Kenneth Johansson, som omvaldes som ordförande på årsmötet.

Annons:

2012 backade Tobo GK med över en halv miljon kronor. Efter det tillträdde en ny styrelse med Kenneth Johansson som ordförande. Efter det har ekonomin sakta vänt uppåt.

2013 blev det ett minus på 265 000 kronor och 2014 stannade minusresultatet på 324 000 kronor. Förra året blev det plus i kassan med 280 000 kronor.

– Men då fick vi lite maskinbidrag och sålde dessutom skog för ett par hundra tusen kronor, säger Kenneth Johansson.

Mycket ideellt arbete

I går höll Tobo GK årsmöte för att lägga verksamhetsåret 2016 till handlingarna. Och där kunde man presentera att 2016 blev det bästa ekonomiska året på bra länge med ett plus på 289 000 kronor.

– Vi kan konstatera att det går åt rätt håll och det känns förstås bra. Och då kan jag ändå inte påstå att det var en jättebra sommar. Trots det steg inkomsterna för greenfee med runt 100 000 kronor.

Kenneth Johansson lyfter fram det ideella arbetet som den stora anledningen till att det vänt för Tobo GK.

– Mycket ideellt arbete av våra medlemmar har gjort att kostnaderna för klubben har sjunkit. Vi har fått upp glädjen och klubbkänslan igen. För fyra-fem år sedan var det inte alls samma sak. När man väl börjar jobba tillsammans blir det roligt och då kommer glädjen också.

Runt 700 medlemmar

I dagsläget har Tobo runt 700 medlemmar.

– Medlemsantalet går sakta uppåt. Nu har vi dessutom gjort en stor drive och sänkt priset för grönt kort och medlemskap för nya golfare så känslan är att det borde öka mer i år, säger Kenneth Johansson.

Hur skulle du säga att Tobo GK mår ekonomiskt?

– Vi kan inte säga att det är jättebra, men läget är under kontroll och börjar bli stabilt.

Några större nyheter på banan är inte att vänta under 2017.

– Det blir ganska lugnt, men vi kommer att piffa till lite smågrejer. Nu när ekonomin börjar bli stabil kan vi framöver också börja göra lite förändringar igen. Något som vi har börjat investera i är ett bevattningssystem. Vi kommer att göra det i ett par steg så i år investerar vi cirka 100 000 kronor och nästa år blir det lika mycket, säger Kenneth Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt