Annons:

Entreprenör och ex-toppolitiker in i styrelsen – då öppnar Tobo för säsongen

Entreprenören och tidigare toppolitikern Micael Glennfalk går in i Tobo GK:s styrelse. Foto: Lotta Madestam/Jakob Karlsson

Entreprenör och ex-toppolitiker in i styrelsen – då öppnar Tobo för säsongen

Tobo GK laddar för en ny säsong. På söndag är tanken att det är dags för premiärspel på banan. Nyligen omvaldes Kenneth Johansson till ordförande och företagaren och tidigare toppolitikern Micael Glennfalk kliver in i styrelsen.
– Det kan bli jättebra, säger Kenneth Johansson.

Annons:

I söndags höll Tobo Golfklubb årsmöte. Ett 30-tal medlemmar dök upp, men ordförandeklubban blev inte Kenneth "Hajen" Johansson av med. 

– Jag har varit med i styrelsen länge och jag har varit ordförande i 12-13 år. Jag hade gärna trappat ned, men det är svårt att få folk att engagera sig och vi hittade ingen bra kandidat. Det hade behövt bytas lite, för det är lätt att man kör fast och nya idéer är alltid bra, säger han på väg till Polen för en golfresa.

Nu är hans förhoppning att någon annan kan ta över ordförandeposten om ett år.

– Förhoppningsvis blir det så. Jag har ju tänkt att sitta med ett år om någon annan kommer in för att hjälpa till. Min tanke är att trappa ned, men nu blev det så här. 

Ex-kommunalråd in i styrelsen

Den stora nyheten är att Håkan "HC" Karlsson lämnar styrelsen. Istället valdes entreprenören och tidigare toppolitikern i Vimmerby, Micael Glennfalk, in på den stolen. En annan förändring är att Stefan Thorstensson blir ny ledamot och Robert Danielsson suppleant. De två byter helt enkelt plats. 

– Glennfalk har mycket idéer och jag tror att han kan hitta på något. Han var inte svårövertalad och jag tror det blir jättebra. Idéer behöver vi få in i styrelsen. 

Klubben har cirka 720 medlemmar.

– Det är hyfsat, men det har sjunkit lite sista åren. Det är cirka fyra av fem som är trogna och en av fem som kommer lite fram och tillbaka. Vi hade ett uppsving under pandemin, men det gick tillbaka lite under förra året. 

Hur ska ni få fler medlemmar?

– Vi har tittat på det i många år. Upptagningsområdet är lite för litet egentligen. Vi har försökt med väldigt mycket, men det finns mycket annat för folk nuförtiden.

Ekonomiskt gick klubben back cirka 100 000 kronor.

– Det beror mycket på både el- och dieselpriset samt ett litet medlemstapp. Vi investerade också 1,6 miljoner kronor under förra året. Hade vi inte gjort det så hade kassan sett bättre ut, men vi såg att vi behövde göra de här investeringarna. Det går naturligtvis inte att gå back varje år, men i höst ska vi sälja lite skog och försöka förbättra banan ytterligare. Det blir nog lite lugnare med investeringar det här året. 

Planen att öppna på söndag

På lördag ska Tobo ha en städdag och sedan är planen att öppna nu på söndag. 

– Det hoppas vi på om vädret är med oss.

Hur är banans skick?

– Den är okej skulle jag säga. Det är lite snömögel, men jag var och spelade i Oskarshamn och det var så där också. Utifrån hur sen och tuff vintern har varit, så är den okej. Kan vi ha den här värmen så går det rätt fort tills greenerna är bra. Är det för kallt så är det svårt att få till det, men värme och regn skulle göra att banorna kan bli jäkligt bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt