Annons:

Tobo utvecklar samarbetet med Fredensborg – insatser görs för att förbättra banan

Det har varit en del kritik mot Tobo GK:s bana hittills. Nu görs en nystart med flera satsningar. Foto: Arkivbild

Tobo utvecklar samarbetet med Fredensborg – insatser görs för att förbättra banan

Efter ett möte i måndags görs nu en nystart på Tobo GK. Tanken är att banans skick ska förbättras.
– Nu vänder vi blad som kungen sa och tittar framåt, säger ordförande Kenneth "Hajen" Johansson.

Annons:

I måndags hölls ett möte på Tobo Golfklubb och då blev det klart att samarbetet mellan Fredensborg och Tobo GK kommer att utvecklas. 

– Björn Palmgård, som äger Fredensborg, tog kontakt med oss och det tyckte vi var jättebra. Nu kommer vi låna lite personal och maskiner av varandra. Det här blir lite av en nystart, säger Kenneth Johansson, ordförande för Tobo GK.

Banans skick har varit en snackis bland golfare i trakten den här våren och sommaren. 

– Banan har varit dålig i år och framför allt greenerna. Vi försöker få den bra och det känns som att alla verkar positiva till det här utökade samarbetet med Fredensborg och Björn Palmgård. Det blir något av en nytändning för alla och vi körde rätt hårt med greenerna i tisdags. Det börjar gå åt rätt håll.

Har det varit mycket kritik mot banan?

– Det har varit en del tyvärr, men nu har vi också tagit in extern experthjälp. Två greenkeepers utifrån ska hjälpa vår banpersonal en gång i veckan. Det är för att se på det med andra ögon och hjälpa oss med greenerna. Att få bukt på snömöglet är jättesvårt och de kommer att komma en gång i veckan så länge vi behöver. Vi vet inte nu hur länge vi kommer behöva dem, men vi ska försöka få greenerna bättre. 

Frivilliga hjälper till

Dessutom har ett flertal personer anmält sig som frivilliga att hjälpa till att förbättra banan. 

– Vi hade ett gäng veteraner, cirka 25 stycken, som delade ut lite olika uppgifter. Vi har också tillsatt lite grupper där man har hand om tre hål var. Man kan kalla dessa hålvärdar och den här gruppen kommer jobba en del med sina hål varje måndag. Så det här mötet mynnade ut i väldigt mycket bra. Nu vänder vi blad som kungen sa och tittar framåt. 

Ekonomin för Tobo GK ser annars stabil ut just nu.

– Vi har nått vår budget och våra mål för medlemsavgifter och sponsring. Vi ligger på cirka 750 medlemmar nu. Greenfeen har gått bättre än vanligt också. Eftersom banan har varit lite sämre har vi haft lägre greenfee, halva priset gentemot många andra, och det har gjort att fler har spelat. 

Kan banan bli bättre nu under säsongen?

– Ja, det är förhoppningen. Framför allt runt om. När greenerna inte har fungerat har man fått lägga mycket tid på det och då har andra delar av banan blivit lite lidande. Jag tror att det kan bli hyfsade greener från midsommar och framåt. Tobo har alltid varit en fin höstbana, men vi hoppas från midsommar och framåt. Det finns många som vill att det ska bli bättre och nu gör vi en nystart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt