Annons:

Då stänger Tobo för säsongen – anställt ny headgreenkeeper

Nu stänger Tobo GK snart för säsongen. Foto: Arkivbild

Då stänger Tobo för säsongen – anställt ny headgreenkeeper

Tobo GK har haft en bra höst och kritiken mot banan har helt avtagit. Nu stänger man dock för säsongen på måndag. En ny headgreenkeeper har också anställts. 

Annons:

Kritiken mot banan på Tobo Golfklubb var rätt stor i våras. Efter ett stort omtag, där många ideella krafter klev in, har den kritiken helt försvunnit.

Sommaren och hösten har varit bra för golfklubben. 

– Banan är jättefin nu och allt har vänt något otroligt för oss. Vi har ju lite tråkigheter med snömögel i några år, men efter midsommar har banan varit jättefin. Det är mycket ideellt arbete som ligger bakom och många jobbar runt banan nu. De håller på nästan varje dag, säger Tobos ordförande Kenneth "Hajen" Johansson.

Men det trista höstvädret med ofantligt mycket regn gör att Tobo stänger banan nu på måndag. Söndagen blir den sista dagen för golfarna den här säsongen.

– Det är väldigt blött nu. Det ska spöregna på fredag med, så då förstörs banan om man spelar. Vi hade styrelsemöte i går och bestämde då att vi stänger banan nu och när det blir bättre och torrare igen, så öppnar vi med vintergreener. En del vill ju ut och spela i vinter också.

Anställt ny headgreenkeeper

Dessutom kommer Tobo GK anställa en ny headgreenkeeper från och med 1 januari. Det rör sig om Kristian Petersén som närmast kommer från Loftahammars GK. Han har varit med en dag i veckan och hjälpt till med banan och greenerna under det här året. 

– Vi hade gjort mycket innan också, men hans intåg hjälpte i kombination med vädret till med mycket. Nu är banan jättefin och Kristian blir arbetsledare och ansvarig greenkeeper kan man säga. Han är väldigt kunnig. 

Hur är känslan inför nästa år?

– Vi har en jättebra känsla nu. Man får bara hoppas att omvärldsproblemen inte ställer till för mycket, så man väljer bort golfen. Vi håller på att invintra greenerna nu och hoppas att snömöglet som tagit fäste inte ska bli lika farligt. Med mindre snömögel och lite värme så kan vi starta tidigt nästa år. Då tror vi att greenerna kan vara bra från start. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt