Annons:

SVIF åkte ur: ”Väldigt länge sen vi var så långt ner”

Södra Vi IF åkte på två förluster i årets sista sammandrag i pingisens division tre. Därmed slutade SVIF näst sist i serien och degraderas till division fyra.

Annons:

Det var jämnt i både toppen och botten av tabellen inför det sista sammandraget, som spelades i Södra Vi. I toppen av tabellen blev det till slut serieseger för BTK Frej B med Vaggeryds BTK som tvåa. I botten knep Högsby BTK den negativa kvalplatsen medan Södra Vi IF och Bruzaholms SK åkte ur. Inget av de tre lagen lyckades ta någon poäng i helgen.

– Hade vi tagit en poäng till mot Bruzaholm i förra sammandraget hade det blivit kval. Men sett till hela säsongen har vi haft för mycket strul med laget. Vi förstod redan innan säsongen började att det skulle bli väldigt svårt. Killarna har gjort vad de har kunnat, säger SVIF:s Inge Gustavsson.

Utan chans

I helgens sammandrag förlorade SVIF med 8-0 mot KFUM Jönköping IA B och 8-3 mot Vaggeryd. Viktor Nyström var den enda spelaren som tog en singelseger. Dessutom blev det två dubbelsegrar genom Viktor Nyström/Peter Tengvall samt Markku Wiis/Linus Leijon.

Nästa år väntar spel i division fyra för Södra Vi.

– Det är väldigt länge sen vi var så långt ner i seriesystemet. Just nu vet jag inte vad vi har för lag till nästa säsong, men vi ska köra på, säger Inge Gustavsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt