Annons:

Grisigt och lerigt motionslopp i Brantestad är tillbaka

Grisloppet är tillbaka efter ett ettårigt uppehåll och årets lopp arrangeras på söndag i Brantestad. Foto: Rickard Johnston

Grisigt och lerigt motionslopp i Brantestad är tillbaka

Grisloppet är efter ett ettårigt uppehåll tillbaka och blir i vanlig ordning en riktigt grisig tävling.
– Vi hoppas på lite extra regn nu inför tävlingen så att kärr och mark fylls på med mer vatten, säger initiativtagaren Rickard Johnston.

Annons:

2017 arrangerade Vimmerby SK Grisloppet i Brantestad för andra gången och 50 tappra löpare sprang den drygt sju kilometer långa banan som bjöd på kärr, diken, skogslöpning och hundratals grisar. 

Arrangörerna hade tänkt att köra även i fjol men då fick de inte ihop det.

– Det rann ut i sanden efter att vi hade svårt att hitta ett datum som passade för alla i ledningsgruppen. Därefter svalnade intresset, vilket gjorde att vi bestämde oss för att ta ett uppehåll och sikta på 2019, säger Rickard Johnston.

"Ser fram emot en grisig tävling"

Rickard Johnston, före detta Petersson, är född och uppvuxen i Vimmerby och bor numera i Stockholm. Han ligger bakom initiativet, har sett till att tävlingen är tillbaka berättar att det är färre anmälningar i år jämfört med 2017. 20 löpare har anmält sig. 

– Nu är vi tillbaka och vi hoppas att många av deltagarna från 2017 vågar återvända och att även en del nya hittar ut. Jag ser fram emot en riktigt grisig tävling och jag är väldigt taggad, säger Johnston. 

Under fredagseftermiddagen och lördagen ska ledningsgruppen göra iordning bakom och Johnston berättar att de kommer göra om bansträckningen något för att få till lite nya, roliga passager genom skogen. 

Återigen kommer deltagarna springa genom ett par grishagar med massa grisar i. 

– Enligt uppgifter från Håkan (Håkans glada grisar) ser grisarna också mycket fram emot att möta deltagarna i hagarna, säger Johnston. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt