Annons:

Storsatsning på padel i Vimmerby – andra verksamheter kan hysas in i nya padelhallen

På Eklunds företagscenters tomt i Vimmerby ska Niclas Samuelsson och Mathias Westerling bygga en padelhall. Foto: Ossian Mathiasson

Storsatsning på padel i Vimmerby – andra verksamheter kan hysas in i nya padelhallen

Padelsporten växer så det knakar i Vimmerby. Till hösten 2021 är målsättningen att sprillans ny padelhall med fyra inomhusbanor och två utomhusbanor ska stå färdig i Vimmerby. 
– Det är jättekul, fantastiskt. Det är stort för oss, säger Niclas Samuelsson och Mathias Westerling.

Annons:

PadelFour Vimmerby har växt ur sina lokaler och nu har Niclas Samuelsson och Mathias Westerling, som öppnade ett padelcenter med två banor för drygt ett år sedan, bestämt sig för att göra en storsatsning. 

De ska bygga en ny padelhall med fyra inomhusbanor och två utomhusbanor på den stora grusytan som finns på Eklunds företagscenters område i Vimmerby. Tomten ägs av Michael och Ulrica Eklund och nu har Westerling och Samuelsson löst ett samarbete med paret som möjliggör satsningen på den snabbt växande sporten padel. 

– Vi gör det i ett samarbete med Ulrica och Michael Eklund. Vi kan inte genomföra en sådan byggnation utan dem. Vi vill behålla padeln här nere på Ceos-området där vi har startat upp vår verksamhet och ska köra vidare på samma linje. Vi vill inte flytta någon annanstans, säger Niclas Samuelsson. 

Ska vara färdig hösten 2021

Mathias Westerling berättar att arbetet är i sin linda men målet är att padelhallen ska stå klar till hösten 2021. 

– Det är vår målsättning, vi siktar på det. Vi har tänkt på denna nya padelhall sedan vi startade för ett år sedan, då hade vi det som ett mål om att vi ville vidare. Verksamheten är anpassad efter lokalen som vi har nu. Nu ska lokalen anpassas efter vår verksamhet, säger Mathias Westerling och fortsätter:

– Samarbetet är bestämt tillsammans med Michael och Ulrica, då vill vi släppa nyheten med att vi gör en satsning. Det är satsningen vi vill gå ut med nu. Utan Michael och Ulrica blir det ingenting. Vi har funnit varandra med tanke på samarbetet som vi har, säger Mathias Westerling.

Hur ser kostnadsbilden ut för den nya hallen?

– Det kommer kosta en del men just nu har vi inga summor eller siffror att gå på. Vi är i ett tidigt skede och har inga ritningar klara än. Nästa steg är vilken sorts byggnad ska vi ha. Vi har lite tid på oss innan vi sätter spaden i jorden, säger Westerling.

"En lång väg att gå"

De två befintliga banorna i Vimmerby kommer försvinna när den nya hallen är på plats om lite mer än ett år. 

– Det är en lång väg att gå, det är en vandring som måste göras. Det är mycket som ska falla på plats. I och med att vi flyttar ut så blir det ledigt i lokalen som vi är i just nu. Vi kommer hjälpa dem att fylla tomrummet efter oss, säger Niclas Samuelsson.

Den nya padelhallen ska ha plats för fyra inomhusbanor och det finns tankar på att andra verksamheter kan hysas in. 

– Det är tanken om det finns intresse givetvis. Vi träffar många företagare, både företagsledare och personer som vill starta företag, som kan vara intresserade. Finns det andra intressenter som vill hyra in sig så kommer vi anpassa byggnaden efter det, säger Westerling. 

Planer på att starta förening

Intresset för padel är jättestort i Vimmerby med många som spelar under hela dygnet, framför allt kvällstid. 

– Det är många nya ansikten varje vecka. Många är nyfikna och intresserade och det är en sport som funkar för alla. Man behöver inte vara jätteduktig för att kunna spela och ha roligt ändå, säger padelduon. 

Det finns även planer på att starta en padelförening framöver men det är inte klart än. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt