Annons:

Sista månaden för ägarna av padelhallen – ingen efterträdare klar

Det är i dagsläget oklart om någon kommer ta över och driva padelhallen i Vimmerby som Niclas Samuelsson och Mathias Westerling har drivit sedan 2019. Foto: MostPhotos

Sista månaden för ägarna av padelhallen – ingen efterträdare klar

Niclas Samuelsson och Mathias Westerling är inne på sista månaden som ägare till padelhallen i Vimmerby. Ännu är ingen efterträdare klar för att driva verksamheten vidare. 

Annons:

Niclas Samuelsson och Mathias Westerling lanserade padeln i Vimmerby 2019. Nu, fem år senare, har PadelFours ägare bestämt sig för att inte driva hallen längre. 

”Vi har hållit på i nästan fem år och tiden går fort när man har roligt. Vi har lagt ner hela vår själ i padelhallen under den här femårsperioden och det krävs mycket jobb när man håller på med en sån här grej. Beslutet har väl växt fram under en tid”, sa Niclas Samuelsson till vår tidning i februari. 

Jakten på att hitta någon eller några som kan tänka sig att ta över och driva padelverksamheten vidare har så här långt varit resultatlös.  

– Det vi kör efter är att vi inte kommer driva hallen vidare efter sista april och har tyvärr inte fått något konkret eller seriöst för att ta över och fortsätta verksamheten. Vi kommer med stor sannolikhet avveckla vår verksamhet och plocka bort det som vi har använt. Sedan vet inte jag hur fortsättningen blir, om det är någon som kommer ta vid och plocka in nytt material. Det får väl framtiden utvisa, säger Niclas Samuelsson.

"Kommer plocka ut våra grejer"

Är ingen person intresserad av att ta över verksamheten och utrustningen kommer Niclas och Mathias sälja grejerna vidare.

– Det finns en eftermarknad så det är inga bekymmer för vår del. Som det ser ut i dag är det ingen som kommer ta över våra grejer. 

Tror du på en lösning under april månad?

– Vi jobbar på med det vi måste göra för att förbereda oss på att vi avvecklar vår verksamhet, sedan vet inte jag vad som händer under den här månaden. Det kan hända grejer, men sannolikheten är att vi kommer plocka ut våra grejer och sälja dem vidare. 

Har det funnits något konkret intresse under den här perioden?

– Intresse har det väl funnits, men inget direkt så. Vi hoppas att padeln ska finnas kvar i Vimmerby och vi får hela tiden till oss att folk vill att sporten ska vara kvar, men det kommer inte bli i vår regi. 

Padelhallsägarnas hyreskontrakt går ut i månadsskiftet april-maj. 

– Vi hyser oss kvar i lokalen fram till sista april och fram till dess går det alldeles utmärkt att lira i hallen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt