Annons:

Daniel vann i Las Vegas - siktar mot Paralympics i Tokyo

Den tidigare Södra Vi-spelaren Daniel Gustafsson lyckades mycket bra vid en tävling i Las Vegas. Foto: Linus Johansson

Daniel vann i Las Vegas - siktar mot Paralympics i Tokyo

Daniel Gustafsson är på väg uppåt i sin karriär. Den gångna veckan imponerade han med en seger och en andraplats i en tävling i Las Vegas. Men han siktar betydligt högre än så.
– Ett av mina mål är att vara med i Paralympics i Tokyo 2020, säger Daniel Gustafsson.

Annons:

Att den 18-årige Hultsfredskillen satsar hårt på sin bordtennis visste ni kanske redan. Att han till den här säsongen har bytt Södra Vi IF mot Motalaklubben Västers BTK  är troligen inte lika känt.

– Det är en väldigt bra och organiserad klubb som har många spelare och väldigt bra träningar. Anledningen till att jag började i klubben är att Daniel Ellerman (förbundskapten för det svenska paralandslaget) är tränare i Västers BTK, säger Daniel Gustafsson.

Tio klasser

Den gångna veckan gjorde Daniel Gustafsson sin andra tävling utanför Sveriges gränser - i Las Vegas. På schemat stod en ITTF-paratävling.

– Det var riktigt häftigt att få uppleva Las Vegas och spela där. Det är en väldigt speciell stad. Jag måste spela fyra-fem sådana här tävlingar för att kunna vara med på VM 2018 så för mig var det en bra chans att samla lite rankingpoäng.

Resultatmässigt gick det mycket bra för Daniel Gustafsson. Han kom tvåa i sin singelklass (klass 9) och vann lagturneringen tillsammans med en annan spelare från Sverige.

– Totalt finns det tio skadeklasser. Klass 1-5 är rullstol i olika grader och så finns det klass 6-10 där jag är i den näst högsta, berättar Daniel Gustafsson.

Föll mot världsnian

I singelspelet inledde han med att besegra en spelare från USA och en spelare från Chile och vann i och med det gruppen. Även i semifinalen blev det seger mot en motståndare från Taiwan.

– Sedan förlorade jag mot världsnian i finalen efter en bra match, säger Daniel Gustafsson.

Sedan väntade lagspel och där var alltså Daniel Gustafsson med och vann.

– I lagspelet spelar man först en dubbel och sedan en eller om det krävs två singlar. Vi vann en match och förlorade en i gruppen så där blev vi tvåa. Sen gjorde vi en bra semifinal mot ett lag från Puerto Rico, där vi vann med 2-0. I finalen mötte vi ett lag från Chile. Vi gjorde en bra dubbel och vann den med 3-1 i set och sedan vann jag min singel med 3-1 så vi vann finalen med 2-0.

Plocka mästerskapsmedaljer

Daniel Gustafsson kommer fortsätta sin målmedvetna satsning, som innehåller spel i Paralympics 2020.

– Jag siktar mot Tokyo 2020. Andra mål med min parapingis är att göra bra ifrån mig på liknande tävlingar som den i Las Vegas och att plocka mästerskapsmedaljer i EM, VM och lag-VM. EM spelas nästa år och det vore kul att få vara med där och spela, tycker Daniel Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt